Χαρακόπουλος: Ταχύτεροι ρυθμοί στην απόδοση ασύλου σε αυτούς που το δικαιούνται

featured image

«Ούτε η Ευρώπη, πόσω δε μάλλον η Ελλάδα, μπορεί να δεχθεί όλους τους οικονομικούς μετανάστες, όλους τους κατατρεγμένους, τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και αναζητούν μια δυνατότητα εισόδου στην Ευρώπη. Με το νομοσχέδιο αυτό και, κυρίως, με την ενίσχυση της διοίκησης με προσλήψεις εκατοντάδων νέων υπαλλήλων, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να έχει ταχύτερους ρυθμούς στην απόδοση του ασύλου σε αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται».

Αυτά δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής στον τηλεοπτικό σταθμό «Al Jazeera», σχετικά τον νέο νόμο για το άσυλο.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε ειδική μνεία στην αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της 4ης Συνόδου Ευρω-Αραβικής Συνεργασίας.

«Ουσιαστικά οι ροές προσφύγων και μεταναστών είναι ασύμμετρες για τα μεγέθη της Ελλάδας» είπε και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα σηκώνει δυσθεώρητο βάρος του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία δυστυχώς, δεν επιδεικνύει την Αρχή της αλληλεγγύης που είναι βασική ευρωπαϊκή Αρχή».

«Ιδιαίτερα οι χώρες του Βίζεγκτραντ» είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ «είναι κάθετα αρνητικές σε οποιαδήποτε προσπάθεια επιμερισμού του προβλήματος, ανάληψης των βαρών που αντιστοιχούν σε αυτές. Η Ελλάδα βρέθηκε, λοιπόν, τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι το ανατολικό σύνορο της ΕΕ, με κλειστά τα βόρεια σύνορά της και με τις ροές από τα παράλια της Μικράς Ασίας να είναι αμείωτες και να συνεχίζονται με ιδιαίτερη ένταση το τελευταίο διάστημα. Έτσι, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην χώρα μας, ενώ ο προορισμός τους δεν ήταν η Ελλάδα».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.