Η ρατσιστική επίθεση στον Μπαλοτέλι προκάλεσε πολιτικό σεισμό

featured image

Η ρατσιστική φραστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή της Μπρέσα, Μάριο Μπαλοτέλι από οπαδούς της Βερόνας έχει προκαλέσει πολιτικό «πόλεμο» στην Ιταλία, ιδίως και μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του νεοφασίστα επικεφαλής των οπαδών της Βερόνας και την προκλητική άγνοια από τον ηγέτη της ξενοφοβικής Λέγκας Ματέο Σαλβίνι.

Οι οπαδοί απευθύνθηκαν στον Μπαλοτέλι κάνοντας τον χαρακτηριστικό ήχο της μαϊμούς. Εκείνος αμέσως σταμάτησε να παίζει, κλώτσησε με νεύρα την μπάλα στην εξέδρα και έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο.

Αμέσως μετά το επεισόδιο στο γήπεδο ο αρχηγός των οπαδών της Ελλάς Βερόνα και στέλεχος της νεοφασιστικής Forza Nuova Λούκα Καστελίνι δήλωσε προκλητικά πως «μπορεί ο Μπαλοτέλι να έχει διαβατήριο, όμως δεν θα γίνει ποτέ κανονικός Ιταλός», προκαλώντας τις αντιδράσεις των κομμάτων της Αριστεράς και του Κινήματος 5 Αστέρων.

Έως και ο επίσκοπος της Βερόνας Τζουζέπε Τζέντι έκανε παρέμβαση δηλώνοντας πως το συμβάν στο στάδιο Μεπεντεγκόντι, με τις προσβολές κατά του Μπαλοτέλι, δεν αντιπροσωπεύει την πόλη. «Η Βερόνα δεν είναι ό,τι βλέπουμε στο στάδιο» είπε.

Όμως, ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι στις δηλώσεις του μοιάζει να παρατείνει τη σύγκρουση, που είχε και παλαιότερα με τον ίδιο τον Μπαλοτέλι. «Με 20.000 θέσεις εργασίας σε κίνδυνο, ο Μπαλοτέλι είναι η τελευταία μου έγνοια, μα η τελευταία, τελευταία, τελευταία. Ένας εργάτης της (απειλούμενης με κλείσιμο βιομηχανίας) Ilva αξίζει όσο 10 Μπαλοτέλι. Καταδικάζουμε τον ρατσισμό, αλλά δεν έχουμε ανάγκη από τέτοια φαινόμενα», τόνισε ο Σαλβίνι, ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξη Τύπου στη Γερουσία.

Όμως ο πρώην υπουργός της Λέγκας, Λορέντσο Φοντάνα, μίλησε για «μία επονείδιστη λασπολογία κατά της Βερόνας και των οπαδών της». Θέση που συμμερίζεται και ο δήμαρχος της πόλης Φεντερίκο Σμποαρίνα, που υποστήριξε πως «δεν μπορεί να είναι δυνατόν, εξ υποθέσεως δεν μπορεί να είναι δυνατόν, γιατί στο στάδιο δεν υπήρξαν ρατσιστικά συνθήματα, και ρίχνεται λάσπη σε μία πόλη και στους οπαδούς της».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.