ΣΥΡΙΖΑ για Αθανασίου και «νέα Ροδόπη»: Ξενοφοβική αντίληψη έχει διαποτίσει τη σκέψη της ΝΔ

featured image

«Με τη δήλωσή του σχετικά με τον κίνδυνο "αλλοίωσης του πληθυσμού" στη Λέσβο και τη μετατροπή του νησιού σε "νέα Ροδόπη", ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, επιβεβαιώνει τη βαθιά ξενοφοβική αντίληψη που έχει διαποτίσει τη σκέψη και την πρακτική της ΝΔ», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε μιλήσει για την προοπτική της μετατροπής της Λέσβου σε «νέα Ροδόπη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει μάλιστα πως «παράλληλα, ομολογεί με κυνικό τρόπο την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος» και «υπενθυμίζει» στον κ. Αθανασίου «και σε όσους έχουν ανάλογες ανησυχίες», ότι «ο νομός Ροδόπης ανήκει στην ελληνική επικράτεια, κατοικείται από Έλληνες πολίτες -χριστιανούς και μουσουλμάνους- και αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης και αμοιβαίου θρησκευτικού σεβασμού πάνω στην αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Η διάκριση των Ελλήνων σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας συνιστά θεσμική πρόκληση, ενώ φανερώνει βαθιά άγνοια και προκατάληψη», σχολιάζει.

«Ας μην αναρωτιούνται στην κυβέρνηση τι προκαλεί τις ακραίες ξενοφοβικές αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, όταν κορυφαία στελέχη της ΝΔ υιοθετούν μισαλλόδοξο και ρατσιστικό λόγο που θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση λόγω της αντιπολιτευτικής της ρητορείας και της κυβερνητικής της αδράνειας». Καλεί δε την κυβέρνηση «να εφαρμόσει επιτέλους ένα ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης του σύνθετου αυτού ανθρωπιστικού ζητήματος».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.