Πώς θα λύσει η Τότεναμ το πρόβλημα με τον Έρικσεν;

featured image

Ο Κρίστιαν Έρικσεν από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν δεν είναι ο εαυτός του. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο κάθε φορά που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο με τελευταία περίπτωση το παιχνίδι με την Λίβερπουλ. Ξεκίνησε από τη δεξιά πλευρά, αναγκάστηκε να καλύψει την άμυνα σε αρκετές περιπτώσεις και δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις συνεχόμενες επιθέσεις των Ρόμπερτσον και Μανέ όσο και να προσπάθησε.

Ακόμη και όταν η Τότεναμ είχε την κατοχή ο Έρικσεν δεν μπόρεσε να βοηθήσει και πολύ. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 59,26% ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων, το χαμηλότερο στα 202 παιχνίδια που έχει δώσει με τα σπιρούνια στην Premier League. Ήταν η πρώτη φορά που ξεκίνησε ύστερα από τρεις εβδομάδες και η κριτική, πλέον, είναι ακόμη πιο σκληρή για τον Δανό μέσο.

Tottenham Hotspur summer signing Giovani Lo Celso completed only 11 less passes than midfielder Christian Eriksen against Liverpool.

Spurs’ deadline-day signing Lo Celso came on the pitch in the 88th minute to replace the Danish international playmaker.#THFC #COYS pic.twitter.com/dCoWNdzCl5

— Last Word On Spurs???? (@LastWordOnSpurs) 28 Οκτωβρίου 2019

Φέτος, έχει ξεκινήσει στα μισά από τα 14 παιχνίδια που έχει δώσει η Τότεναμ και μόνο σε ένα νικηφόρο σερί τριών αγώνων τον Σεπτέμβριο κατάφερε να καταγράψει συνεχόμενες εμφανίσεις στη βασική ενδεκάδα. Η καλύτερή του εμφάνιση παραμένει εκείνη στο ματς με την Άστον Βίλα στην πρεμιέρα της σεζόν, όταν ήταν εντυπωσιακός για 25’ και έδωσε τη λύση σε δύσκολες στιγμές για την ομάδα του. Τώρα, οι δύο πλευρές θα πρέπει να βρουν την καλύτερη λύση.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Έρικσεν δεν έκρυψε την επιθυμία του για μεταγραφή, αρνούμενος να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Εκείνη η στιγμή ήταν που έφερε και τη ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών. Πλέον, έχει τη δυνατότητα να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί τον Ιανουάριο και να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2020 χωρίς η Τότεναμ να βάλει ούτε ευρώ στα ταμεία της.

Ακόμη και αν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση και δεν παίζει καλά, το γεγονός ότι μπορεί να υπογράψει ως ελεύθερος αναμένεται να ενεργοποιήσει πολλές ομάδες σε λίγες εβδομάδες. Τη σεζόν 2012-13 είχε ενημερώσει τη διοίκηση του Άγιαξ ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει τη συνεργασία τους, καθώς ήθελε να πάρει μεταγραφή σε ομάδα της Premier League. Τότε, όμως, η απόδοσή του δεν έχει πέσει ούτε σε ένα παιχνίδι. Οπότε, προφανώς και υπάρχει θέμα με το πώς αντιμετωπίζεται στο Λονδίνο, όπου ο Ποκετίνο πάντα προσπαθεί να υπολογίζει σε παίκτες που γνωρίζει ότι θα έχει μαζί του και τα επόμενα χρόνια ή τουλάχιστον να μην έχουν εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία να φύγουν.

Tottenham Hotspur goalkeeper Paulo Gazzaniga created more big chances against Liverpool (1) than Spurs midfielder Christian Eriksen (0) managed in the entire game at Anfield.#THFC #COYS pic.twitter.com/L6PsGbsPTt

— Last Word On Spurs???? (@LastWordOnSpurs) 28 Οκτωβρίου 2019

Πλέον, ο Αργεντίνος δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί. Και αυτό είναι αμφίδρομο, οδηγώντας σε προβλήματα σχετικά με την απόδοσή του και στην αυτοπεποίθηση και των δύο. Το πρόβλημα θα λυθεί με έναν απλό τρόπο: τον Ιανουάριο ή η Τότεναμ θα δεχθεί να τον πουλήσει ή θα πρέπει να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν μπορεί να τον υπολογίζει για το μέλλον και θα πρέπει να πάρει το καλύτερο από τον Δανό εδώ και καιρό. Όπως και να έχει, ο ίδιος αναμένεται να νιώσει ανακούφιση και ηρεμία. Αν αυτό μπορέσει να το εκμεταλλευτεί η Τότεναμ μέχρι το τέλος της σεζόν θα κερδίσει πολλά.

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.