Τζανακόπουλος για Novartis: Ο κ. Γεωργιάδης προσπαθεί να βγει από τη δύσκολη θέση

featured image

Με αφορμή την τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε μέσω δηλώσεών του ότι οι Αλέξης Τσίπρας και Παύλος Πολάκης «μπορεί να χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην Ολομέλεια, τόνισε πως όσα λέει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν βλάπτουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε τον πρώην πρωθυπουργό και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, παρά μόνο την κυβέρνηση.

«Επειδή προέκυψε ζήτημα με το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης, στο οποίο ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολιτικοί που χρηματίστηκαν από τη Novartis, και βρέθηκε σε δύσκολη θέση, επέλεξε, για να ξεφύγει από τη δύσκολη αυτή θέση, να δηλώσει σήμερα ότι εκείνοι που χρηματίστηκαν είναι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πολάκης», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Αναρωτιέται κανείς αν πρέπει να βάλει τα γέλια, ή αν πλέον ο κ. Γεωργιάδης βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση, σε σχέση με το ζήτημα της Novartis, που επιχειρεί με αυτά τα γκροτέσκο σχόλια να βγει από την εξαιρετικά δύσκολη θέση, στην οποία ο ίδιος έβαλε τον εαυτό του. Το θέμα αυτό αφορά τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είτε θα αναγκάσει τον υπουργό του, με τον έναν ή το άλλο τρόπο, να πάψει να λέει αυτά που λέει, είτε θα πρέπει να τον απομακρύνει. Με αυτή τη στάση του, εσάς βλάπτει ο κ. Γεωργιάδης, δεν βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλάπτει τον κ. Τσίπρα, δεν βλάπτει τον κ. Πολάκη. Βλάπτει τη ΝΔ και την κυβέρνηση».

Γεωργιάδης: Μνημείο θράσους να δέχεται κριτική η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων χαρακτήρισε «μνημείο θράσους» το να δέχεται η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ οποιουδήποτε είδους κριτική, ότι συνέβαλε στο «να γίνει η ζωή τους κόλαση».

Με αιχμή σχετικές αναφορές του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι το 2012 κατά την ψήφιση του PSI, η Αστυνομία φυγάδευε τους βουλευτές από τον Εθνικό Κήπο για να μπουν στη Βουλή, γιατί οι συγκεντρωμένοι «που κατέλαβαν το κέντρο της Αθήνας και έκαψαν το Αττικόν, είχαν στήσει καραούλι στα φανάρια και πέταγαν πέτρες στα αυτοκίνητα των βουλευτών».

«Ήταν η εποχή που ο κ. Τσίπρας δικαιολογούσε τις βιαιοπραγίες και μιλούσε για λαϊκή οργή και ο κ. Κατρούγκαλος δικαιολογούσε κάποια ποσοστά βίας σαν σημάδι οργής της κοινωνίας», σημείωσε χαρακτηριστικά, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προσέθεσε πως είναι εξαιρετικά ευτυχές ότι αυτή η εποχή έφυγε και πως είναι ακόμη πιο ευτυχές ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ωρίμασαν, όταν διαπίστωσαν ότι μπορεί το ποτάμι του λαϊκισμού και της αντικοινοβουλευτικής βίας να στραφεί εναντίον των ίδιων. Διότι -όπως είπε- αυτό συνέβη με την Συμφωνία των Πρεσπών και παρατήρησε ότι ουδέποτε η Νέα Δημοκρατία δικαιολόγησε οποιαδήποτε πράξη βίας.

«Κι όπως διαπίστωσε ο κ. Τσίπρας με την κυρία που τον εξύβριζε στο αεροπλάνο, λίγα χρόνια πριν εξύβριζε εμάς. Τώρα υποστηρίζει την ΧΑ και ήταν και μέσα στους χορευτές του Συντάγματος την ημέρα του "υπερήφανου όχι"», κατέληξε.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΝΔ πήρε τις εκλογές με δόλιο τρόπο, ο κ. Γεωργιάδης αντέστρεψε τα βέλη, λέγοντας πως υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχονται ότι εκείνοι το έκαναν αυτό, όταν λένε για το πόσο ανέτοιμοι ήταν να κυβερνήσουν το 2015 και πως είχαν πέσει θύμα οι ίδιοι θύμα της αυταπάτης τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.