Αδωνις Γεωργιάδης: «Ετοιμάζουμε νέο εξωδικαστικό μηχανισμό χωρίς χαρτιά»

featured image

Ένα αυτοματοποιημένο‭ ‬σύστημ‭α ‬εξωδικαστικού μηχανισμού σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είπε ο αρμόδιος υπουργός, ‭Άδωνι‭ς ‬Γεωργιάδης.

«‭Είμαστε σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, τους‬ θεσμού‭ς και την ‬Ένωση ‭ Ελληνικών ‭Τραπεζών για να παρουσιάσουμε‭ ‬ένα αυτοματοποιημέν‭ο ‬σύστη‭μα ‬εξωδικαστικού μηχανισμού.‭ Θ‭α γίνεται ‬χωρίς κανένα χαρτί και θα αφορά εκτός από τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα.‭ ‬Δεν θα είναι το κούρεμα δυνητικό, ούτε θα εξαρτάται από καμιά έκθεση κανενός ορκωτού‭. ‬Ένα‭ς ‬υπολογιστή‭ς θα ‬βγάζε‭ι τα ‬στοιχεί‭α για την ‬περιουσία‭, ‬τα χρήματα, τα χρέη, το κούρεμα που χρειάζεται και τις δόσεις» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε ότι‬ «ξεμπλόκαρε» το σύστημα ρύθμισης των δανείων και σημείωσε: «Εκεί που είχαμε 100, 200, 300 αιτήσεις, τώρα έχουμε πάνω από 40.000‭. O κόσμος πρέπει να αδράξει την ευκαιρία και να κάνει αίτηση για να μπει στη ρύθμιση έως το τέλος του χρόνου. Η διαδικασία είναι πλέον πάρα πολύ εύκολη. Δεν χρειάζεται ‬χαρτιά.‭ ‬Όλες‭ ‬οι‭ ‬τράπεζες ‬έχουν ‬σε‭ ‬‬κάθε‭ ‬τραπεζικό ‬κατάστημα εξειδικευμένο υπάλληλο για να εξυπηρετήσουν τον συμπολίτη μας δωρεάν. Δεν χρειάζεται ο κόσμος να πάει ούτε σε δικηγόρο, ούτε σε λογιστή, ούτε σε κανέναν».

‭Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπάρχει η σκέψη να δημιουργηθεί‬ μια τηλεφωνική γραμμή, στη Γενική Γραμματεία‭ ‬Καταναλωτή,‭ μόν‭ο ‬γι‭α ‬παράπον‭α ‬και‭ ‬καταγγελίε‭ς ‬κατά των τραπεζών.‭

Για τα αναδρομικά ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: ‬«‭Οι δικαστικές αποφάσεις είναι για να τηρούνται, αλλιώς χάνουν την αξία τους.‬ Θα τηρηθούν οι δικαστικές αποφάσεις, αλλά θα πρέπει το κράτος να καθορίσει τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα που θα τα δώσει‭».‬



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.