Πατούλης: Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα το γήπεδο της Α.Ε.Κ.

featured image

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης αντέδρασε και απάντησε στην επιστολή της ΑΕΚ και στη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι παρατηρούνται -επί της ουσίας- αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο κομμάτι του έργου της «Αγιάς Σοφιάς» στην Νέα Φιλαδέλφεια που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια. Δήλωσή του αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πατούλη:

«Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στηρίζει ανεπιφύλακτα, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Στον ένα μήνα θητείας της νέας περιφερειακής αρχής,  έγιναν περισσότερα βήματα μπροστά, στην υλοποίηση των έργων που έχει αναλάβει η Περιφέρεια, από όσα είχαν γίνει τον προηγούμενο χρόνο.

Την επόμενη βδομάδα έχει προγραμματιστεί στο γραφείο μου συνάντηση μου  με τη Διοίκηση και τους τεχνικούς συμβούλους της ΑΕΚ, με τη συμμετοχή των αρμοδίων τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, όπου θα τεθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει και να εκτελέσει  η Περιφέρεια Αττικής, με βάση την ισχύουσα εθνική νομοθεσία για την εκτέλεση των δημοσίων έργων».

Είχε προηγηθεί, η αποκάλυψη από την Εφημερίδα των Συντακτών, της επιστολής της ΠΑΕ ΑΕΚ στον Γιώργο Πατούλη στην οποία η «Ένωση» γνωστοποιεί πως έχει φτάσει το έργο στο επίπεδο που έπρεπε, αλλά δεν υπάρχει η αντίστοιχη πρόοδος από την Περιφέρεια στις διαδικασίες που εξαρτώνται από αυτήν.

Σημειώνεται πως πριν επέλθει η αλλαγή στην διοίκηση της Περιφέρειας είχαν ολοκληρωθεί από την διοίκηση της Ρένας Δούρου όλες οι τυπικές διαδικασίες, τόσο για να προχωρήσει το έργο της υπογειοποίησης, όσο και η χορήγηση σε τρεις φάσεις, του ποσού με το οποίο επιδοτεί η Περιφέρεια, την κατασκευή μέρους του γηπέδου. Ο Γιώργος Πατούλης στις 2 Ιουλίου, πριν αναλάβει καθήκοντα, είχε επισκεφθεί το εργοτάξιο και είχε κάνει δηλώσεις στήριξης του έργου, ωστόσο έκτοτε δεν υπάρχει καμία πρόοδος.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει την ανησυχία της σε ήπιους τόνους αναφέροντας πως δεν δικαιολογείται αυτή η καθυστέρηση, από την στιγμή που έχει ολοκληρωθεί όλο το κομμάτι των εργασιών που απαιτούταν από την πλευρά της «Ένωσης». Οι «κιτρινόμαυροι» ζητούν από τον Περιφερειάρχη να προχωρήσει σε προσωπικές ενέργειες για «τρέξουν» οι διαδικασίες, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό έργο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, που έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει με ίδια κεφάλαια και χωρίς δανεισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.