Ταξίδια σε όλο τον πλανήτη ετοιμάζεται να κάνει ο Βαρουφάκης

featured image

Τον γύρο του κόσμου, σχεδόν στην κυριολεξία, είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα ο γενικός γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης προκειμένου να έχει επαφές με κορυφαίους διανοούμενους, ακαδημαϊκούς καθηγητές, οικονομολόγους και πολιτικούς διεθνούς εμβέλειας ώστε να δημιουργηθεί ένα κίνημα «Προοδευτικής Διεθνούς» που θα ενστερνίζεται τις απόψεις του Κινήματος για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2020 (DiEM25), μέλος του οποίου είναι άλλωστε και το ΜέΡΑ25.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχές Νοεμβρίου ο κ. Βαρουφάκης θα βρεθεί στο Λονδίνο προκειμένου να μετέχει στο πάνελ του θεωρητικού της ηλεκτρονικής μουσικής Μπράιαν Ίνο όπου θα συζητήσουν για τη σχέση μεταξύ χρήματος και εξουσίας. Εν συνεχεία θα μετάσχει ως τιμώμενος καλεσμένος σε συμπόσιο του πανεπιστημίου Cambridge από κοινού με τον ακαδημαϊκού Τζόζεφ Στίγκλιτς στο πλαίσιο της επανασύστασης της «Οικονομικής Σχολής Σκέψης» του διάσημου εκπαιδευτικού ιδρύματος και αργότερα θα μεταβεί στην πόλη Κιλκένι της Ιρλανδίας για να κουβεντιάσει «Το μέλλον των οικονομικών» με τον Αμερικανό οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν.

Τέλη Νοεμβρίου, και ειδικότερα το διήμερο 22 και 23 του μηνός θα βρεθεί στην Πράγα μαζί με άλλα στελέχη του κόμματός του για το προγραμματισμένο συνέδριο του DiEM25 και αρχές Δεκεμβρίου θα πάρει το αεροπλάνο να πάει στο Τορόντο του Καναδά. Εκεί θα μετέχει σε πάνελ με την γνωστή δημοσιογράφο Ναόμι Κλάιν με θέμα τη «Διεθνή Πράσινη Νέα Συμφωνία», ενώ θα περιοδεύσει και σε άλλες πόλεις της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού προκειμένου να έχει επαφές με την ελληνική ομογένεια.

Τα ταξίδια δεν σταματούν όμως εδώ. Τον Ιανουάριο ο κ. Βαρουφάκης και το κόμμα ΜέΡΑ25 συνδιοργανώνουν συνέδριο με το Εργατικό Κόμμα Βρετανίας του Tζέρεμι Κόρμπιν με τίτλο «Προς την Προοδευτική Διεθνή», ζήτημα που αναδεικνύεται σε πολιτικό επίδικο για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ενώ τον Μάρτιο θα ετοιμάσει βαλίτσες για Αυστραλία όπου θα περιοδεύσει και πάλι σε πόλεις που υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.