Αλέξης Χαρίτσης για ψήφο αποδήμων: Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να εμπλακεί σε μικροκομματικά παιχνίδια

featured image

Να επιδείξει τη «δέουσα θεσμική σοβαρότητα» στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS της Αυστραλίας.

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης» και πως «βασική προϋπόθεση για μας είναι να μην υπάρξουν ζητήματα συνταγματικής τάξης και αλλοίωσης του εκλογικού Σώματος, γι" αυτό συνδέουμε την όποια λύση στο θέμα της ψήφου των αποδήμων με τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν τη στιγμή στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ερωτηθείς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση περιμένει από την κυβέρνηση να καταθέσει γραπτώς την πρότασή της, «όπου θα αποτυπώνονται όλα όσα συζητήθηκαν στις διακομματικές επιτροπές για την ψήφο των αποδήμων, και θα τοποθετηθούμε επί αυτής».

«Θα ήθελα οι συμπατριώτες μας στην Αυστραλία να γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να εμπλακεί σε μικροκομματικά παιχνίδια με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Η δική μας πρόταση είναι αυτή που δίνει φωνή στους συμπολίτες μας στην ομογένεια», τόνισε ο κ. Χαρίτσης. Αντίθετα, πρόσθεσε, «η ΝΔ είναι αυτή που υπαναχώρησε από την αρχική της θέση για ψήφο σε όλους χωρίς όρους. Αυτό έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στους ομογενείς στην Αστόρια πριν από έναν μόλις μήνα».

Καλώντας την κυβέρνηση να τοποθετηθεί συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «για να βρει τις 200 ψήφους δεν μπορεί να προσέρχεται σε κάθε συνεδρίαση με διαφορετική θέση».

Συμπλήρωσε, δε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «επειδή είναι κρίσιμο και σοβαρό ζήτημα επιφυλασσόμαστε, ώσπου να δούμε σε γραπτή μορφή το νομοσχέδιο», ενώ ερωτηθείς για την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών περί δίχρονης παρουσίας των δυνάμει εκλογέων στην Ελλάδα, σημείωσε πως «πρέπει να αποσαφηνιστεί».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.