Μπλοκάρει το πρόγραμμα της χρυσής βίζας

featured image

Θύμα της ίδιας της επιτυχίας του φαίνεται πως έχει πέσει το πρόγραμμα χορήγησης αδειών παραμονής «golden visa» (χρυσή βίζα), καθώς, όπως σημειώνουν φορείς που συνεργάζονται καθημερινά με ξένους επενδυτές ακινήτων «το σύστημα βρίσκεται στα όριά του, αν δεν τα έχει ξεπεράσει ήδη».

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πειραιά, όπου πλέον δεν γίνονται καν δεκτά τα αιτήματα των επενδυτών, δηλαδή υποχρεώνονται να απευθυνθούν σε άλλα σημεία για να εξυπηρετηθούν όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Ρισβά, επικεφαλής της δικηγορικής εταιρείας «Ρισβάς & Συνεργάτες», η οποία είναι και ενεργό μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μετανάστευσης Επενδύσεων, ορισμένοι επενδυτές έχουν αρχίσει να στρέφονται σε άλλες γειτονικές χώρες, όπως η Κύπρος, η Ισπανία και η Πορτογαλία, όπου ναι μεν και εκεί εντοπίζονται καθυστερήσεις, αλλά όχι τόσο σημαντικές.

Τα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που δημοσιοποίησε χθες ο οργανισμός Enterprise Greece, έδειξαν ότι κατά το φετινό 9μηνο έχουν εκδοθεί 1.266 άδειες παραμονής, ανεβάζοντας τον σχετικό αριθμό (από την έναρξη του προγράμματος έως σήμερα) σε 5.302, από 4.036 στο τέλος του 2018.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.