Ποιον προαλείφει η κυβέρνηση για να αναλάβει τις αγροτικές επιδοτήσεις

featured image

Μια ακόμη σημαντική θέση σε δημόσιο οργανισμό ετοιμάζεται μα καλύψει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο αναπληρωτής καθηγητής Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων Γρηγόρης Βάρρας αναμένεται να αναλάβει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο Οργανισμός πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων που λειτουργεί από το 2001 υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και εποπτεύεται από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εν προκειμένω τον Μάκη Βορίδη.

Στόχος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων είναι να καταβάλλει έγκαιρα, σωστά και με διαφάνεια τις αγροτικές ενισχύσεις που χορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον γεωργικό τομέα.

Ειδικότερα, διαχειρίζεται για λογαριασμό της Ελλάδας τις ενισχύσεις των δύο κοινοτικών ταμείων για την χρηματοδότηση των γεωργικών δαπανών του κοινοτικού προϋπολογισμού, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) καθώς και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλιείας (ΕΤΑ). Δικαιούχοι των ενισχύσεων αυτών είναι κυρίως οι αγρότες-κτηνοτρόφοι αλλά και οι επενδυτές του αγροτικού τομέα και των μεταποιητικών επιχειρήσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.