Οι άντρες ή οι γυναίκες είναι καλύτεροι στο να κάνουν πολλά πράγματα ταυτοχρόνως;

featured image

Στα πράγματα που πάντα θα χωρίζουν τα δύο φύλα, το multitasking είναι υποτίθεται εκεί που οι γυναίκες είναι απείρως καλύτερες από τους άντρες.

Είναι όμως έτσι ή πρόκειται απλώς για ένα στερεότυπο; Για ένα στερεότυπο που επιμένει μάλιστα παρά τη σωρεία των μελετών που δείχνουν πόσο κακοί είμαστε εμείς οι άνθρωποι στο multitasking. Μήπως όμως οι γυναίκες είναι απλώς λιγότερο κακές από τους άντρες;

Όπως μας λέει μια ομάδα γερμανών ψυχολόγων που το έψαξε προσφάτως το θέμα, όχι δεν είναι! Στη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Plos One» για τις διαφορές των δύο φύλων στα σειριακά (εναλλαγή δραστηριοτήτων) και τα ταυτόχρονα (δύο δραστηριότητες μαζί) έργα, οι επιστήμονες καταλήγουν πως δεν υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις αντρών και γυναικών.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά το πείραμα επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά αυτό που μας έλεγαν οι παλιότερες μελέτες, πως άντρες και γυναίκες είναι εξίσου κακοί στο να κάνουν πολλαπλά πράγματα ταυτοχρόνως.

«Τα αποτελέσματά μας δεν επιβεβαιώνουν το διαδεδομένο στερεότυπο ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες στο multitasking από τους άντρες», καταλήγει το άρθρο.

Δεν υπάρχει εξάλλου λόγος να υποθέσουμε ότι οι γνωστικές ικανότητες αντρών και γυναικών διαφέρουν, όπως απέδειξε μετα-ανάλυση 46 σχετικών μελετών, βρίσκοντας στατιστικά αμελητέες διαφορές σε επίπεδο αντίληψης και νοημοσύνης στα δύο φύλα…

Share on Google Plus

About admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου