Χάποελ Ιερουσαλήμ-ΑΕΚ: Ιδανική αυτόχειρας για ακόμη μια φορά η Ένωση

featured image

Μπορεί να πήρε και διψήφια διαφορά στο ματς της Ιερουσαλήμ, κόντρα στη Χάποελ, ωστόσο η ΑΕΚ για ακόμη μια φορά ιδανική αυτόχειρας και έχασε με 85-78, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Basketball Champions League. Ο «δικέφαλος» ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκε με 10 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και με 8 σχεδόν 7 λεπτά πριν το τέλος, ωστόσο κατέρρευσε στο φινάλε.

Η Ένωση στηρίχθηκε ουσιαστικά σε μόλις τρεις παίκτες για να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, αλλά αυτό αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο, δεδομένου ότι η ισραηλινή ομάδα πήρε και κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Ωστόσο, η ευθύνη πέφτει κυρίως στις πλάτες του Ηλία Παπαθεοδώρου και των αθλητών του, καθώς η διαχείριση της διαφοράς θα μπορούσε να γίνει με αρκετά καλύτερο τρόπο.

Η ελληνική ομάδα στηρίχθηκε κυρίως στους Κιθ Λάνγκφορντ, και Χάουρντ Σαντ-Ρος, οι οποίοι πέτυχαν 27 και 18 πόντους και 10 ριμπάουντ, αντίστοιχα, καθώς και στον Νίκο Γκίκα, που πρόσθεσε άλλους 11 και βοήθησε αρκετά στην κυκλοφορία της μπάλας. Ωστόσο, οι βοήθειες από τους συμπαίκτες τους ήταν ισχνή. Μάλιστα, ο Αμερικανός, παρά το εξαιρετικό του 7/9 τρίποντα, είχε μόλις 2/6 βολές, κάποιες στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρχηγός Γιόνας Ματσιούλις είχε μόλις 7 πόντους με 2/7 δίποντα, ενώ κακή ήταν και η στατιστική του Κέντρικ Ρέι, που σημείωσε μόλις 4 πόντους, με 2/4 δίποντα και το τραγικό 0/4 τρίποντα.

Για την ομάδα του Κάτας, εξαιρετικός ήταν οι Φελντέιν με 19 πόντους (4/8 τρίποντα), καθώς και οι Μπράιμο με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, Τόμας με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ και Μπράουν με 12 πόντους και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 25-26, 46-47, 61-60, 85-78



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.