Ψήφισμα για κατάπαυση του πυρός στη Συρία προτείνει ο Γιάννης Βαρουφάκης

featured image

Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, ο Γιάννης Βαρουφάκης προτείνει ψήφισμα για την άμεση κατάπαυση πυρός στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη Βόρεια Συρία και άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25 σας αποστέλλω πρόταση Ψηφίσματος της Βουλής των Ελλήνων με το οποίο η Εθνική Αντιπροσωπεία θα καλέσει τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και την διεθνή κοινότητα γενικότερα, να απαιτήσουμε από κοινού την:

1. Άμεση κατάπαυση του πυρός στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων από τα εδάφη της Συρίας

2. Απαγόρευση πτήσεων (no fly zone) πάνω από την περιοχή της Βόρειας Συρίας όπου πρόσφατα εισέβαλαν τα τουρκικά στρατεύματα και όπου αναπτύσσεται η τουρκική πολεμική αεροπορία

3. Άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Συρίας», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Βαρουφάκης και σημειώνει ότι ένα τέτοιο Ψήφισμα θα έχει ανθρωπιστική διάσταση απέναντι στον Κουρδικό λαό και ιστορική απέναντι στον Κυπριακό λαό» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Βαρουφάκης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Κύριε Πρόεδρε,

Επιτρέψτε μου να τονίσω έναν ακόμα λόγο για τον οποίο η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να προβεί σε αυτό το Ψήφισμα, πέραν της ανθρωπιστικής του διάστασης: Όταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας, ο κ. Ερντογάν, θριαμβολογεί παραλληλίζοντας (α) την τουρκική εισβολή στις κουρδικές περιοχές της Συρίας με (β) την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Βουλή των Ελλήνων έχει διπλή υποχρέωση να εκδώσει ένα τέτοιο ψήφισμα: ανθρωπιστική απέναντι στον Κουρδικό λαό αλλά και ιστορική απέναντι στον Κυπριακό λαό» αναφέρει ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.