Βορίδης κατά ΣΥΡΙΖΑ για τη σύγκλιση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

featured image

«Ενημερώνω τους γνωστούς επιτυχημένους και ικανούς διαπραγματευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το ζήτημα της εξωτερικής σύγκλισης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, δεν αποτέλεσε αντικείμενο της ημερησίας διατάξεως του συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σε απάντησή του ως προς την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική σύγκλιση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Ο κ. Βορίδης προσθέτει ότι «αντιθέτως, αποτέλεσε αντικείμενο της ημερησίας διατάξεως του ύψους του προϋπολογισμού, σε σχέση με τις περιβαλλοντικές φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και συνεχίζει διαπιστώνοντας πως «προφανώς, ως καλή διαπραγμάτευση στο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται, το να λες άσχετα πράγματα τη λάθος στιγμή, αντί να θέτεις τα ζητήματα που πρέπει τη σωστή στιγμή και μάλιστα έχοντας κάνει την κατάλληλη προετοιμασία».

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης σημείωσε πως «η θέση της Ελλάδος επί της εξωτερικής συγκλίσεως είναι γνωστή και προσφάτως τη διατύπωσα στην ιταλική αντιπροσωπεία με την οποία είχα διμερή συνάντηση, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα μέτωπο συμμαχιών προς την κατεύθυνση αυτή» και επισήμανε ότι η ίδια θέση διατυπώθηκε «και στη συνάντηση που είχα την επόμενη μέρα με Έλληνες Ευρωβουλευτές, στην οποία παρών ήταν και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, καθώς επίσης και ο επιστημονικός συνεργάτης του κ. Πέτρου Κόκκαλη».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σχολιάζουμε δηλώσεις των υποψηφίων επιτρόπων την ώρα που η Επιτροπή παρίσταται στο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δια του εν ενεργεία επιτρόπου κ. Φιλ Χόγκαν». Καθώς «η διαπραγματευτική δεινότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή, τους συμβουλεύουμε στο μέλλον να κρατάνε τις σχετικές συμβουλές για τον εαυτό τους». Κατέληξε δε λέγοντας πως «έτσι αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, έχει εμπειρία ο ελληνικός λαός».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.