Κατερίνα Μάρκου: Είχα εμμονή να αποκτήσω παιδί κι έκανα συνέχεια εξωσωματικές

featured image

Καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη, «Μετά τα Μεσάνυχτα» ήταν την Τρίτη (15/10) η Κατερίνα Μάρκου. Η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε μία κατάθεση ψυχής για τις προσπάθειες της να αποκτήσει παιδί και πώς αυτό της έγινε εμμονή, κάνοντας συνέχεια εξωσωματικές.

Η Κατερίνα Μάρκου δε δίστασε να παραδεχτεί πως μετάνιωσε που δεν κατέφυγε στην υιοθεσία αρκετά χρόνια νωρίτερα (τον περασμένο Μάιο υιοθέτησε το γιο της), ενώ με αφοπλιστική ειλικρίνεια είπε πως: «Ένιωθα ότι έφταιγα εγώ που δεν μπορούσα να μείνω έγκυος» εξομολογήθηκε η Κατερίνα Μάρκου με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήθελε να γίνει μητέρα από νωρίς και να αποκτήσει δικά της παιδιά. Ωστόσο, για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια βίωνε το πρόβλημα της υπογονιμότητας, με αποτέλεσμα η επιθυμία της μητρότητας να πάρει διαστάσεις «εμμονής». Σε τέτοιο σημείο, που υποβλήθηκε στη διαδικασία της εξωσωματικής πολλές φορές, ταλαιπωρώντας -όπως λέει- τον εαυτό της ψυχικά και σωματικά.

«Ήμουν 22 ετών όταν διαπίστωσα ότι ήταν δύσκολο να συμβεί, να μείνω έγκυος. Ήμουν ψύχραιμη όταν μου το είπαν, ήμουν και μικρή. Και μετά μπήκαμε σε έναν φαύλο κύκλο. Ξεκινάς με όλη την καλή διάθεση, πιστεύεις ότι θα πετύχει, πιστεύεις στον εαυτό σου, στον γιατρό σου και όταν δεν συμβαίνει, είναι μια ματαίωση… Ένας φαύλος κύκλος» είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Λες στον εαυτό σου ότι "δεν πειράζει" και συνεχίζεις να κάνεις εξωσωματικές μέχρι να αποκτήσεις παιδί. Έκανα εξωσωματική κάθε τρεις μήνες. Δεν θυμάμαι πόσες έχω κάνει συνολικά. Μετά από ένα σημείο σού γίνεται εμμονή. Έκανα συνέχεια εξωσωματικές. Όσο σφίγγει το χρονικό περιθώριο της ηλικίας, τόσο χάνουμε το μέτρο των εξωσωματικών».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.