Πανιώνιος – Ρέθυμνο 70-67: Τρίποντο... παραμονής ο Πάσαλιτς

featured image

Με τρίποντο του Μουχάμαντ Πάσαλιτς ένα δευτερόλεπτο πριν από το τέλος, ο Πανιώνιος κατάφερε να... σπάσει το ρόδι στη φετινή ΕΚΟ Basket League και να νικήσει στο «Σοφία Μπεφόν» το Ρέθυμνο με 70-67! Οι Κρητικοί παρέμειναν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Από τη μία, ο Πανιώνιος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη, το Ρέθυμνο συνέχισε να βρίσκεται σε κρίση, αφού είναι η μοναδική ομάδα -πλέον- της EKO Basket League χωρίς να έχει «γευτεί» τη χαρά της επιτυχίας. Μπορεί να είναι πολύ νωρίς αλλά αυτή η νίκη ίσως να αποδειχθεί... ευεργετική για τους «κυανέρυθρους» στο τέλος της σεζόν.

Μπορεί ο Πάσαλιτς να έκλεψε τους προβολείς της δημοσιότητας λόγω του τριπόντου της νίκης, αλλά ο Σαμάρντο Σάμουελς κατάφερε με το «καλημέρα» να βάλει τη «σφραγίδα» του έχοντας 22 πόντους και 9 ριμπάουντ. Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Λαμπρόπουλου, ο οποίος ήταν σταθερός σε όλο το ματς με 20 πόντους (7/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα).

Το ματς

Τα φώτα στο ξεκίνημα του ματς ήταν πάνω στον Σαμάρντο Σάμουελς, ο οποίος ωστόσο έδειξε ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στα νέα του δεδομένα. Τόσο ο Πανιώνιος όσο και το Ρέθυμνο ήταν αρκετά νευρικοί στο πρώτο δεκάλεπτο και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες είχαν συνολικά 8/27 σουτ εντός παιδιάς (4/12 οι γηπεδούχοι και οι 4/15 οι Κρητικοί) και 9 λάθη (5-4). Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ωστόσο κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα στο σκορ (17-11) και αυτό διότι οι Κρητικοί είχαν 0/6 τρίποντα.

Στην δεύτερη περίοδο ο Κόνερ Φράνκαμπ (10π., 4ασ., 3ριμπ. στο α" μέρος) ήταν εκείνος που πήρε την κατάσταση στα χέρια του και οδήγησε το Ρέθυμνο σε ένα επιμέρους 13-2 (!) με το οποίο πήρε και το προβάδισμα με 19-24 στο 15". Παρόλα αυτά δεν υπήρχε συνέχεια. Οι Λαμπρόπουλος και Σάμουελς έφεραν εκ νέου τον Πανιώνιο σε θέση ισχύος με ένα αντίστοιχο 13-3 (!) πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (32-29). Το Ρέθυμνο συνέχεια να τα... σπάει έξω από τα 6.75 μέτρα (1/11 τρίποντα ύστερα από τα δύο πρώτα δεκάλεπτα) αν και η αστοχία ήταν... εκατέρωθεν (20/51 σουτ οι δύο ομάδες στο ημίχρονο).

Το Ρέθυμνο μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 35-30 στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, αλλά με ένα 17-4 (!) χάρη στην αγωνιστική άνοδο των Ουέσλι Γκόρντον και Ραμόν Χάρις κατάφερε να προηγηθεί με 47-39 στο 25"! Μάλιστα ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +10 (42-52) δύο λεπτά πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (47-54). Ο δείκτης του σκορ βρέθηκε και πάλι σε διψήφιο νούμερο (47-57) στο 31" αλλά ο Πανιώνιος δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Με αντεπίθεση διαρκείας χάρη στους Λαμπρόπουλο και Σάμουελς, οι «κυανέρυθροι» πραγματοποίησαν ένα επιμέρους 18-6 (!) και πήραν προβάδισμα με 65-63 τρία λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Όμως το ένα λάθος διαδέχθηκε το άλλο με αποτέλεσμα το σκορ να βρεθεί στο 67-67 στα 22″ πριν από το τέλος. Οι Κρητικοί έκαναν λάθος στην επίθεση, ο Φράνκαμπ τάπωσε τον Πάσαλιτς και η τελευταία κατοχή ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Μουχάμαντ Πάσαλιτς ανέλαβε την ευθύνη και με τρίποντο από τα 8 μέτρα χάρισε την πρώτη νίκη του Πανιωνίου τη φετινή σεζόν.

Πηγή: gazzetta.gr

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.