Γιουβέντους - Μπολόνια 2-1: Αντί για 5άρα, παραλίγο σοκ

featured image

Οι Μπιανκονέρι, για τους οποίους σκόραραν Ρονάλντο - Πιάνιτς, είχαν φάσεις για να βάλουν πολλά στη Μπολόνια, αλλά στο 94" χρειάστηκαν δοκάρι και Μπουφόν για να μη γκελάρουν.

Η μοναδική γκέλα της Γιούβε στη φετινή Serie A είναι στη Φλωρεντία, σε ένα ματς που έγινε έπειτα από διακοπή του πρωταθλήματος. Η δεύτερη θα μπορούσε να γίνει ξανά έπειτα από διακοπή, αν στο 94" η κεφαλιά του Σανταντέρ δεν πήγαινε στο οριζόντιο δοκάρι και αν -αμέσως μετά- ο Μπουφόν δεν απέκρουε το ανάποδο ψαλιδάκι του ίδιου παίκτη. Και αν γινόταν αυτό, θα ήταν μια... τρελή γκέλα για τους Μπιανκονέρι, οι οποίοι έφτιαξαν ευκαιρίες για να βάλουν πολλά γκολ αλλά είχαν απέναντι τους έναν Σκορούπσκι που απέκρουε τα πάντα! Εκτός από το σουτ του Ρονάλντο και το πλασέ του Πιάνιτς...

Η Μπολόνια είναι ομάδα που δεν κλείνεται και με αυτή τη λογική πήγε και στο Τορίνο, όπου απειλήθηκε για πρώτη φορά στο 15" από το σουτ του Ιγουαΐν που μπλόκαρε ο Σκορούπσκι. Ηταν κάτι σαν προειδοποίησε, αφού τέσσερα λεπτά μετά η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ με το σουτ του Ρονάλντο στη γωνία (1-0). Παρ" όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν και μάλιστα γρήγορα, αφού στο 26" ο Ντανίλο με ωραίο σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Μπουφόν (1-1). Ηταν ένα γκολ που μάλλον οι Μπιανκονέρι δεν το είχαν δει να έρχεται, οπότε το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου πέρασε με την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι να βιάζεται και να κάνει εύκολα λάθη, προς ικανοποίηση των Ροσομπλού.

Το β" μέρος, όμως, ήταν αλλιώς... Η Γιούβε έκλεισε αμέσως στο μισό γήπεδο την Μπολόνια και στο 49" είχε καλή στιγμή από την προσπάθεια του Ραμπιό και το γύρισμα για τον Μπερναρντέσκι, τον οποίο κόντραρε ο Κρέιτσι. Στο 53" ο Ρονάλντο με καρφωτή κεφαλιά πήγε για το δεύτερο γκολ αλλά ο Σκορούπσκι απέκρουσε, για να έρθει τελικά το 2-1 στο επόμενο λεπτό: Λάθος γύρισμα του Σοριάνο για τον... Κριστιάνο, για να καταλήξει η μπάλα στον Πιάνιτς κι από εκεί στα δίχτυα. Οι Μπιανκονέρι είχαν ξανά το προβάδισμα αλλά αντί να ηρεμήσουν ανέβασαν ρυθμό, πρεσάροντας συνεχώς, κλέβοντας μπάλες και πιέζοντας συνεχώς για το 3ο γκολ. Και θα μπορούσαν να το πετύχουν -και να χαλαρώσουν μετά- σε πολλές περιπτώσεις, αλλά ο Σκορούπσκι απέκρουε τα πάντα: Το σουτ του Κεντίρα εντός περιοχής στο 59", το πλασέ του Ιγουαΐν στο 64", την κοντινή προβολή του Αργεντίνου στο 75", το σουτ του Μπερναρντέσκι στο 76", τα πάντα.

Κι αφού η Μπολόνια κατάφερε να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος, στο 94" ένιωσε και... άτυχη που δεν τα κατάφερε, αφού η κοντινή κεφαλιά του Σανταντέρ πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπουφόν απέκρουσε το ανάποδο ψαλιδάκι! Και κάπως έτσι, συνεχίστηκε η τραγική προϊστορία των Ροσομπλού κόντρα στους Μπιανκονέρι στον 21ο αιώνα, έχοντας απολογισμό 1-8-23...

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Μπουφόν, Κουαδράδο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα (62" Μπεντανκούρ), Πιάνιτς, Ραμπιό (73" Ματουιντί), Μπερναρντέσκι, Ρονάλντο, Ιγουαΐν (82" Ντιμπάλα).

Μπολόνια (Σίνισα Μιχαΐλοβιτς): Σκορούπσκι, Μπαγέ, Μπάνι, Ντανίλο, Κρέιτσι, Πόλι (82" Τζεμαϊλί), Σβάνμπεργκ (80" Ολσεν), Ορσολίνι, Σοριάνο, Σανσόνε (80" Σανταντέρ), Παλάσιο.

πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.