Αυξήσεις έως και 120 ευρώ φέρνει σε πάνω από 260.000 επικουρικές συντάξεις ο νέος νόμος

featured image

Αυξήσεις έως και 120 ευρώ αναμένεται να φέρει σε πάνω από 260.000 επικουρικές συντάξεις ο νέος νόμος που εξετάζει το υπουργείο Εργασίας για την αποκατάσταση των περικοπών που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι αυξήσεις θα έρθουν από την 1/1/2020 αλλά θα έχουν και αναδρομικά τριών μηνών, καθώς η απόφαση του ΣτΕ ισχύει από τις 4 Οκτωβρίου που δημοσιεύτηκε.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το σχέδιο που εξετάζεται ήδη στο υπουργείο Εργασίας περιλαμβάνει την επιστροφή μέρους των μειώσεων σε όσους είχαν περικοπές πάνω από 20%. Μια εκδοχή είναι να επιστραφεί για παράδειγμα το 50% της μείωσης σε όσους είχαν τις μεγαλύτερες περικοπές όπως οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που έχασαν το 50,7%, της πρώην Τράπεζας Πίστεως που είχαν μείωση 55%, του ΝΑΤ που είχαν μείωση 40,24%.

Άλλη σκέψη που εξετάζεται είναι να μηδενιστεί το κοντέρ και να βρεθεί μέσω αναλογιστικής μελέτης το «νέο μίγμα» των κανόνων βιωσιμότητας των επικουρικών συντάξεων, με στόχο να μη βγαίνει ελλειμματικό το ΕΤΕΑΕΠ. Δεν αποκλείεται να επιστραφεί το σύνολο των περικοπών σε ασφαλισμένους που έχουν πληρώσει πολλές εισφορές, με αντίβαρο τις μικρότερες επιστροφές μειώσεων για τους υπόλοιπους.

Περισσότερες λεπτομέρειες στον Ελεύθερο Τύπο που κυκλοφορεί



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.