Η ερώτηση του newsbeast.gr στον πρωθυπουργό για τη φοροδιαφυγή

featured image

Ερώτηση για το ζήτημα της φοροδιαφυγής, τους φορολογικούς ελέγχους και το έλλειμμα προσωπικού για τη διενέργειά τους απηύθυνε το στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Newsbeast.gr, αποστολή στη Θεσσαλονίκη

«Δίνουμε μεγάλη έμφαση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Θα εξακολουθούμε να τις στηρίζουμε και να δίνουμε κίνητρα για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον δημοσιογράφο Γεώργιο Σαρρή. «Δίνουμε μεγάλη έμφαση στις ηλεκτρονικές τιμολογήσεις, στα ηλεκτρονικά βιβλία και στις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων διότι και εκεί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια σημαντική εστία φοροδιαφυγής».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως οι έλεγχοι σήμερα δεν γίνονται μόνο με ελεγκτές που βγαίνουν στον δρόμο αλλά και με ανάλυση δεδομένων από την ΑΑΔΕ».

«Η ΑΑΔΕ αποκτά κάθε μέρα μεγαλύτερη τεχνογνωσία ώστε να μπορεί να εντοπίζει δυνητικούς παραβάτες», τόνισε και συμπλήρωσε πως «σκοπός είναι να κάνουμε ελέγχους εκεί που ξέρουμε ότι υπάρχει παραβατικότητα».

«Οι έλεγχοι δεν χρειάζεται να γίνεται μόνο σε υποθέσεις από το βαθύτατο παρελθόν, για ποσά που δεν μπορούν να εισπραχθούν, αλλά στο σήμερα», σημείωσε.

Share on Google Plus

About admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου