Gastrade: Σημαντικός ο ρόλος του LNG στην αγορά φυσικού αερίου

featured image

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Ενεργειακό Φόρουμ Ν.Α. Ευρώπης, το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Το Forum, που έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο ετήσιο θεσμό διαλόγου γύρω από τις εξελίξεις στο ενεργειακό γίγνεσθαι, λαμβάνει χώρα μία ημέρα πριν ανοίξει τις πύλες της η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, και αποτελεί σημείο συνάντησης μεταξύ φορέων, εμπειρογνώμων, επιχειρήσεων του τομέα ενέργειας, ακαδημαϊκών και εκπροσώπων της πολιτικής σκηνής από την Ελλάδα και από τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

Κάθε χώρα κάθε αγορά κάθε έμπορος θα πρέπει να εντάξει το χαρτοφυλάκιο του το LNG, το οποίο θα αυξήσει τη σημασία του από οικονομικής και στρατηγικής άποψης».

«Δε συμμερίζομαι την άποψη, ότι μετά το 2023 δε θα υπάρχει ανταγωνισμός, γιατί δε θα υπάρχει νέα παραγωγή LNG» είπε ο διευθυντής Έργων της Gastrade κ Σιφναίος και συνέχισε: «Θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις το LNG θα είναι βασικό συστατικό του μίγματος φυσικού αερίου».

Ο κ. Σιφναίος επεσήμανε τη διαρκώς αυξανόμενη σημασία του φυσικού αερίου στην ενεργειακή αγορά.

«Το 2018 ήταν μια χρονιά έντονης ανάπτυξης, οι προβλέψεις φανερώνουν αύξηση ενός δις. κυβικών, δηλαδή, θα έχουμε 4,8 δις. κυβικά μέχρι το 2040» είπε ο κ. Σιφναίος και πρόσθεσε:

«Ο δρόμος περνά από το φυσικό αέριο, αν δεν το στηρίξουμε, θα βρεθούμε χωρίς υποδομή για τη μετάβαση και χωρίς ανάπτυξη».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.