Η Νικαράγουα παραδέχθηκε γκάφα στην ψηφοφορία για τα βραβεία της FIFA

featured image

Το βράδυ της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2019 στα βραβεία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς άφησε πίσω του τους Φιρχίλ φαν Ντάικ και Κριστιάνο Ρονάλντο, που κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ωστόσο, ο Αργεντινός δεν έχει καταφέρει να χαρεί όσο θα ήθελε το βραβείο αυτό, καθώς έπειτα από τις καταγγελίες του αρχηγού της Νικαράγουα και του προπονητή του Σουδάν για αλλαγή των ονομάτων που επέλεξαν στην ψηφοφορία, όλο και περισσότεροι αρχίζουν και αναφέρουν ότι δεν ψήφισαν τον άσο της Μπαρτσελόνα.

Συγκεκριμένα, στα πρόσφατα βραβεία «The Best» ο Χουάν Μπαρέρα φαίνεται να ψήφισε τους Μέσι, Ρονάλντο και Μανέ, ωστόσο ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο, καθώς ποτέ δεν πήρε μέρος στη διαδικασία.

Επίσης, ο Μοχάμεντ Σαλάχ ενημερώθηκε πως δυο από τις ψήφους του δεν μέτρησαν, γιατί... ήταν γραμμένες με κεφαλαία γράμματα. Η FIFA δικαιολογήθηκε με την εξήγηση πως αυτό ήταν παράτυπο, ωστόσο η «σκόνη» που σηκώθηκε, θα αργήσει να καθίσει.

Μάλιστα, εξηγώντας προς την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αιγύπτου γιατί δεν κατακυρώθηκαν οι ψήφοι του προπονητή της εθνικής ομάδας, Σάουκι Γκαρίμπ, και του αρχηγού, Αχμέντ Ελμοχαμαντί, αναφέρθηκε πως και αυτές οι ψήφοι ήταν με κεφαλαία γράμματα, ενώ και δεν είχαν την απαραίτητη σφραγίδα και ήταν εκπρόθεσμες.

Πάντως, όσον αφορά την Ομοσπονδία της Νικαράγουας, η οποία αρχικά παραπονέθηκε για το γεγονός πως ο αρχηγός της δεν ψήφισε στην επιλογή των κορυφαίων, στη συνέχεια οι άνθρωποί της κατάλαβαν πως το λάθος ήταν δικό τους και ότι δεν συνέβη κάτι επιτηδευμένο από πλευράς FIFA.

Ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να στείλει τις ψήφους είχε χρησιμοποιήσει το όνομα και την υπογραφή του Μπαρέρα στην επιστολή, βρίσκοντάς τα έτοιμα από τη διαδικασία του 2018. Αυτός που ψήφισε κανονικά, όμως ήταν ο Μανουέλ Ρόσας, που είχε πάρει πρόσφατα το χρίσμα του αρχηγού στην εθνική ομάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.