Το μέλλον του Τσιμίκα και το πιθανό deal του Γιαννουλη με τη Ρεν

featured image

Το βράδυ της Κυριακής στα επίσημα του ΟΑΚΑ θα βρίσκεται ο scouter της Ρεν, μεταξύ άλλων, για να δει από κοντά το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Και το βλέμμα του θα είναι αποκλειστικά στραμμένο στην αριστερή πλευρά του «Δικέφαλου του Βορρά». Εκεί που θ" αγωνίζεται δηλαδή ο Δημήτρης Γιαννούλης. Το ενδιαφέρον της Ρεν για τον Έλληνα αριστερό μπακ είναι γνωστό εδώ και μερικούς μήνες όμως με αφορμή την (εκ νέου) παρουσία ανθρώπου από τον γαλλικό σύλλογο είναι καλό να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα.

Ένα από αυτά έχει να κάνει με έναν άλλον αριστερό μπακ. Τον Κώστα Τσιμίκα. Είχαν υπάρξει δημοσιεύματα το καλοκαίρι που ήθελαν την Ρεν να (καλό)βλέπει τον διεθνή αριστερό μπακ του Ολυμπιακού. Μάλιστα, τα ίδια δημοσιεύματα πρόσθεταν πως η Ρεν πρώτα χτύπησε την πόρτα των «ερυθρολεύκων» κάνοντας πρόταση 5 εκατομμυρίων ευρώ αλλά η άρνηση του Ολυμπιακού «ανάγκασε» τους ανθρώπους της Ρεν να... δουν τον Δημήτρη Γιαννούλη.

Ο ίδιος ο υπεύθυνος μεταγραφικού σχεδιασμού της Ρεν και αναπληρωτής διευθυντής του συλλόγου, Ντιντιέ Ρουντέ μίλησε στο gazzetta.gr διαψεύδοντας ότι η γαλλική ομάδα ενδιαφέρθηκε πόσω δεν μάλλον να έκανε και πρόταση για τον Τσιμίκα.

«Δεν κάναμε ποτέ πρόταση για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Είναι τελείως ψευδές. Κι εκτός αυτού, σε ό,τι με αφορά, δεν είχα καμία ενημέρωση από το τμήμα scouting για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή», μας τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντιντιέ Ρουντέ.

Φυσικά δεν γινόταν να μην τον ρωτήσουμε και για τον Δημήτρη Γιαννούλη και κατά πόσο είναι προχωρημένη η περίπτωσή του. «Ουδέν σχόλιον», πήραμε ως απάντηση...

Όλο το backround για Γιαννούλη και οι πιθανότητες πώλησής του
Τι γίνεται όμως με το ενδιαφέρον της Ρεν για τον Γιαννούλη; Από πότε έχει προκύψει το ενδιαφέρον; Πόσες προτάσεις έχουν καταθέσει οι Γάλλοι και που σκοπεύουν να φτάσουν για να τον αποκτήσουν;

Όπως γράψαμε, αποκλειστικός λόγος της παρουσίας της Ρεν στο ΟΑΚΑ είναι ο Δημήτρης Γιαννούλης. Το τμήμα scouting των Γάλλων τον έχει τσεκάρει από τότε που αγωνιζόταν στον Ατρόμητο (ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ).

Η πρώτη επίσημη κρούση στον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν τον προηγούμενο Ιανουάριο. Μία πρόταση κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Παρά το γεγονός ότι τότε οι δύο πλευρές ήταν κοντά σε συμφωνία, εντούτοις η διοίκηση του ΠΑΟΚ αποφάσισε να τον κρατήσει στην Θεσσαλονίκη μιας και ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήγαινε για το πρωτάθλημα. Προφανώς και δικαιώθηκαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ γιατί και το double κατέκτησαν και ο Γιαννούλης ανέβασε τις μετοχές του.

Η Ρεν επέστρεψε τέλη Αυγούστου ασκώντας μεγάλο pressing στον ΠΑΟΚ. Πρώτη πρόταση στα 3.8 εκατομμύρια ευρώ! Απορρίφθηκε. Δεύτερη πρόταση στα 4.3 εκατομμύρια ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης! Στον ΠΑΟΚ το σκέφτηκαν αρκετά (μιας και υπάρχει ο βραχνάς του Financial Fair Play) αλλά από την στιγμή που δεν υπήρχε άλλο αριστερό μπακ στο ρόστερ απορρίφθηκε και η δεύτερη πρόταση μέσα στον Αύγουστο (η τρίτη συνολικά).

Ομως το story δεν τελειώνει εδώ. Η Ρεν δεν απέκτησε αριστερό μπακ τον Αυγούστο και δεδομένα οι Γάλλοι θα επανέλθουν τον Ιανουάριο. Κι γι"αυτό συνεχίζουν να τσεκάρουν την εξέλιξη του Γιαννούλη στα ματς του ΠΑΟΚ. Ουτως ή άλλως τον παρακολουθούν για τουλάχιστον δύο χρόνια. Μάλιστα οι άνθρωποι της Ρεν έχουν ενημερώσει και σχετικά και τους εκπροσώπους του παίκτη πως προτίθενται ακόμη και να καλύψουν την ρήτρα του!

Ποια είναι αυτή; Στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Και ο ΠΑΟΚ προφανώς και θα τον δώσει.

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.