Εθνική ποδοσφαίρου: Τα «γαλανόλευκα» στραπάτσα μετά την εποχή Σάντος

featured image

Σε μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης φαίνεται να μπαίνει η εθνική Ελλάδας στο ποδόσφαιρο Ανδρών, η οποία χθες το βράδυ «στραβοπάτησε» και κόντρα στο πολύ αδύναμο Λιχτενστάιν, το οποίο όχι μόνο σημείωσε κόντρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το πρώτο του γκολ στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά πανηγύρισε και έναν ανέλπιστο βαθμό (1-1), σε μια έδρα -αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι το αχανές ΟΑΚΑ- που δεν δημιουργεί κανένα δέος στους αντιπάλους.

Η «γαλανόλευκη» όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τις ομάδες των Ότο Ρεχάγκελ και Φερνάντο Σάντος, αλλά πλέον τα... στραπάτσα από αντιπάλους που κάποτε τους είχε απλώς σαν «+6» στη βαθμολογία είναι απανωτά. Το αρνητικό αυτό σερί ξεκίνησε από την εποχή του Κλάουντιο Ρανιέρι στον πάγκο της ομάδας και δόθηκε συνέχεια με τους Μίκαελ Σκίμπε, Άγγελο Αναστασιάδη και Τζον φαν Σιπ. Αν και με τον Γερμανό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρήκε τα πατήματά του, ωστόσο έμεινε εκτός Μουντιάλ από έναν όμιλο στον οποίο είχε ως αντιπάλους το Βέλγιο και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, ενώ στα πλέι οφ έπεσε πάνω στη φιναλίστ Κροατία.

Η εποχή αυτή ξεκίνησε επί προεδρίας Γιώργου Σαρρή στην ΕΠΟ, όταν και έφυγε.... νύχτα ο Σάντος, συνεχίστηκε επί Γιώργου Γκιρτζίκη και φαίνεται να μπαίνει «φρένο» ούτε επί διοίκησης Βαγγέλη Γραμμένου.

Και όλα αυτά, πέντε χρόνια και κάτι ημέρες μετά την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ του 2104, στη Βραζιλία, όταν έφτασε πολύ κοντά στο να προκριθεί στα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη σε εθνική επίπεδο.

Ας θυμηθούμε τις γκέλες της Εθνικής αυτήν την πενταετία (τα επίσημα παιχνίδια)...

14 Νοεμβρίου 2014: Ελλάδα-Νησιά Φερόε 0-1 13 Ιουνίου 2015: Νησιά Φερόε-Ελλάδα 2-1 13 Νοεμβρίου 2015: Λουξεμβούργο-Ελλάδα 1-0 31 Αυγούστου 2017: Ελλάδα-Εσθονία 0-0 18 Νοεμβρίου 2018: Ελλάδα-Εσθονία 0-1


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.