Γιατί η μαύρη σοκολάτα εντάσσεται σε δίαιτες

featured image

Η μαύρη σοκολάτα ή αλλιώς σοκολάτα υγείας αποτελεί συχνή επιλογή γλυκού σε δίαιτες απώλειας βάρους, καθώς θεωρείται θρεπτικά «ανώτερη», σε σύγκριση με άλλα γλυκίσματα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε «ανθυγιεινά» συστατικά.

Ειδικότερα, η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, στα οποία έχουν αποδοθεί ισχυρές αντιοξειδωτικές και καρδιο-προστατευτικές ιδιότητες. Επιπλέον, περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη, ουσίες που έχει φανεί ότι συμβάλλουν στην ενίσχυση της συγκέντρωση και τη βελτίωση της διάθεσης, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατανάλωση κακάου σχετίζεται με την υγεία του δέρματος αλλά και τη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου.

Σε κάθε περίπτωση, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως η θερμιδική αξία της μαύρης σοκολάτας είναι εξίσου υψηλή με αυτή της σοκολάτας γάλακτος. Συνεπώς, η επιλογή σοκολάτας υγείας είναι σαφώς προτιμότερη και μπορεί να ενταχθεί σε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής ή μια δίαιτα απώλειας βάρους, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.

Η συστηνόμενη συχνότητα κατανάλωσης μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τις ενεργειακές απαιτήσεις κάθε ατόμου, αλλά και το σύνολο των συνηθειών διατροφής και άσκησης. Σε γενικές γραμμές, μια μικρή ποσότητα, για παράδειγμα της τάξης των 30 γραμμαρίων, 2-3 φορές την εβδομάδα, μπορεί να ικανοποιήσει τους λάτρεις της σοκολάτας χωρίς να «επιβαρύνει» το ενεργειακό ισοζύγιο.

Πηγή: neadiatrofis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.