Αβραμόπουλος: Σήμερα κάνουμε ένα βήμα μπροστά

featured image

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στο Συμβούλιο να επιτρέψει την έναρξη διαπραγματεύσεων για συμφωνία Ε.Ε.-Ιαπωνίας, διαδικασία που θα επιτρέψει τη μεταφορά και τη χρήση των καταστάσεων ονομάτων επιβατών (PNR) για την πρόληψη και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του σοβαρού διασυνοριακού εγκλήματος.

Την είδηση έκανε γνωστή σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζακ-Κλοντ Γιούνκερ, στο Φόρουμ Διασύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης  - Ασίας.

Η συμφωνία αποσκοπεί να καθορίσει το πλαίσιο και τους όρους για την ανταλλαγή δεδομένων PNR, με πλήρη σεβασμό στην προστασία των δεδομένων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, σύμφωνα με το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

Επί του θέματος αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Η Ιαπωνία είναι στρατηγικός εταίρος της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Σήμερα, κάνουμε ένα βήμα μπροστά - μόνο μέσω της συνεργασίας μπορούμε να ενισχύσουμε την παγκόσμια ασφάλεια», ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ε.Ε. και η Ιαπωνία είναι στρατηγικοί εταίροι για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, όπως επιβεβαιώθηκε στη Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας, που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2018.

Η έναρξη των διαπραγματεύσεων για μία ενδεχόμενη συμφωνία Ε.Ε.-Ιαπωνίας για το PNR ενισχύει τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Ένωσης και της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.