Βαρουφάκης για πόθεν έσχες: Η πολιτική μού έκανε κακό οικονομικά

featured image

Στο πόθεν έσχες του, που δόθηκε στη δημοσιότητα, όπως και όλων των πολιτικών χθες Πέμπτη, αναφέρθηκε επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε

Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, όλα του τα εισοδήματα προέρχονται από τη δουλειά του στο εξωτερικό, εκτός της βουλευτικής αποζημίωσης που έλαβε για ένα χρονικό διάστημα μέσα στο 2015. Επεσήμανε όμως ότι όλα αυτά τα χρήμα φορολογούνται αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά, «είμαι ίσως ο μόνος πολιτικός που κάνει εισαγωγή συναλλάγματος».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, δήλωσε ότι μέσα στην τριετία 2015-2018, πλήρωσε περισσότερα από 500.000 ευρώ σε φόρους στην χώρα μας.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται για τα υψηλά εισοδήματα του, απάντησε χαρακτηριστικά, «δεν θα απολογηθώ για τα χρήματα που βγάζω από τη δουλειά μου», ενώ συμπλήρωσε, «η ενασχόληση μου με την πολιτική μου έκανε κακό οικονομικά, γιατί πριν το 2015 κέρδιζα περισσότερα χρήματα από την εργασία μου».

Ο κ. Βαρουφάκης, αναφέρθηκε εκτενώς και στη θητεία του στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στη διαπραγμάτευση του 2015, υπογραμμίζοντας ότι ο Τσίπρας του αφαίρεσε το δικαίωμα να διαπραγματευτεί όπως είχαν συμφωνήσει πριν ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην Κυβέρνηση.

Ο κ Βαρουφάκης δήλωσε περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύθηκε και επέμεινε ότι αν είχε αποφασιστεί να διαπραγματευτούμε όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και όπως είχε συμφωνήσει με τον Τσίπρα, τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ καλύτερα για τη χώρα μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.