Ο θρίαμβος Ναδάλ επιβεβαιώνει ότι ζούμε την πιο σπουδαία εποχή στο τένις

featured image

Ο Ράφα Ναδάλ κέρδισε χθες το βράδυ τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ με 3-2 σετ στον τελικό του US Open, στο μονό Ανδρών, μετά από 4 ώρες και 49 λεπτά, για να φτάσει στη Νέα Υόρκη στον 19ο Γκραν Σλαμ τίτλο της καριέρας του.

Ο 33χρόνος Ισπανός τενίστας επιβλήθηκε του Ρώσου αντιπάλου του με 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4 τον και έφτασε τις τέσσερις κατακτήσεις του τίτλου στις ΗΠΑ, για να «πιάσει» έτσι τον Τζον ΜακΕνρο και να αφήσει πίσω του τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ναδάλ έφτασε τις τρεις κατακτήσεις Γκραν Σλαμ σε τρεις τελικούς μέσα στο 2019 και έτσι μείωσε τη διαφορά του από τον Ρότζερ Φέντερερ σε έναν τίτλο, με τον Ελβετό να έχει 20, με το τελευταίο χρονικά να έρχεται τον Ιανουάριο του 2018. Βέβαια, ο «βιονικός» αθλητής από τη Μαγιόρκα φτάνει στους 19 στα 33 του χρόνια, ενώ ο «βασιλιάς» από τη Βασιλεία είχε φτάσει στον αντίστοιχο αριθμό στα 35.

Από κοντά στα Γκραν Σλαμ είναι και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει 16 κατακτήσεις, με πιο πρόσφατη αυτήν του προηγούμενου Ιουλίου στο Γουίμπλεντον. Με άλλα λόγια, η εποχή που ζούμε είναι η πιο σπουδαία του τένις, τουλάχιστον σε επίπεδο μονού Ανδρών.

Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς έχουν συνολικά 55 Γκραν Σλαμ στο ενεργητικό τους, βρίσκονται στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα, ενώ κάθε φορά που χάνουν σε κάποιο από τα μεγάλα τουρνουά σε Αυστραλία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ αποτελεί είδηση. Καταλαβαίνει κανείς ότι μοιάζει με άθλο κάτι τέτοιο και τα τελευταία χρόνια λίγοι τα έχουν καταφέρει.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.