Κανέλλη: Προτιμώ να βγάλω βόλτα τον σκύλο μου παρά να δω την ταινία του Γαβρά για τον Βαρουφάκη

featured image

Τα θέματα της επικαιρότητας -όχι μόνο της πολιτικής- σχολίασε μέσω ραδιοφωνικής της παρέμβασης η Λιάνα Κανέλλη. Εκτός από την υπόθεση Novartis και το προσφυγικό, η βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να δει την ταινία του Κώστα Γαβρά για τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Πιο συγκεκριμένα, για τον εάν το ΚΚΕ θα ψηφίσει για τη διενέργεια προανακριτικής για την υπόθεση Novartis, η Λιάνα Κανέλλη απάντησε: «Εμείς δεν λέμε "όχι" σε τέτοια πράγματα τις περισσότερες φορές. Να δούμε και πώς θα έρθει την ημέρα της ψηφοφορίας», με την ίδια, πάντως, να επισημαίνει πως περιμένει πολλά από αυτήν την υπόθεση.

«Ταυτόχρονα, θα είμαστε σε ένα πεδίο δόξης λαμπρό, θα συζητάμε μέσα στη Βουλή ταυτόχρονα αυτό, τη συνταγματική αναθεώρηση, τον εκλογικό νόμο, θα εφαρμόζουμε κατά γράμμα το μνημόνιο, που έχουν ψηφίσει και οι δύο από κοινού», σχολίασε η βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος. «Θα είμαστε σε μια κατάσταση μαζικής χειραγώγησης στα μεγάλα, τάχα μου δήθεν, για να μην υπάρχουν τα μικρά που πρέπει να κυνηγάει κανένας, τα οποία είναι συγκλονιστικά και κρύβονται κάτω από αυτές τις γενικές διαθέσεις», συμπλήρωσε.

«Άνθρωποι που μένουν χωρίς ένσημα και χάνουν τη σύνταξή τους, άνθρωποι οι οποίοι μένουν χωρίς σπίτια. Και θα παίζουμε σε ένα ριάλιτι εντυπώσεων μέχρις εσχάτων. Μέχρι να έρθει ο Γενάρης και να έχουμε την προεδρική εκλογή, εάν η Εκκλησία θα διαχωριστεί από το Κράτος και πώς, την ώρα που η Ευρώπη θα προχωράει και οι Αμερικάνοι θα έχουν πατήσει στα νοτιότερα σημεία, οι πρόσφυγες θα συνεχίσουν να έρχονται κατά χιλιάδες και έναντι οικονομικού αντιτίμου, του τύπου "κρατήστε τους εκεί, μην τους φέρνετε εδώ". Και σε όλο αυτό το κλίμα, θα πρέπει να είμαστε υποχρεωτικά και χειραγωγημένα ευτυχείς», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λιάνα Κανέλλη, όσον αφορά τα όσα αναμένονται να συμβούν στην Ελλάδα.

Για το προσφυγικό, σημείωσε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Θέμα»: «Όλοι συναινούμε στον εκβιασμό, να καθίσουμε να συζητήσουμε ως Ευρώπη, με τον Ερντογάν, αν θα του δώσουμε ή όχι τη ζώνη που θέλει να φτιάξει για πρόσφυγες, σε ξένο έδαφος», ενώ είπε πως «Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πολιτική, αλλά αποφάσισε τη συνέχισή της. Θα παίξουμε στο Κυπριακό το ίδιο παιχνίδι, στο Brexit το ίδιο παιχνίδι και μετά -δια των πτωχεύσεων- θα παίρνουμε την απόφαση εάν είναι καλύτερη η απόφαση να νοικιάσουμε την Κρήτη στους Αμερικάνους, τους Τούρκους και τους συμμάχους».

«Δηλαδή, οι 600 χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν γιατί πεινούσαν και δεν έβρισκαν δουλειά, είναι brain drain, ενώ οι πρόσφυγες που έρχονται εδώ είναι οικονομικοί μετανάστες που μας απειλούν», σχολίασε η Λιάνα Κανέλλη όσον αφορά τους λόγους που οδηγούν στη μετανάστευση, στεκούμενη στον ρόλο των μεγάλων δυνάμεων για να συμβαίνει αυτό.

Τέλος, σε ερώτηση που της έγινε για το εάν θα δει την ταινία του Κώστα Γαβρά για τον Γιάννη Βαρουφάκη, απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο: «Εγώ την ταινία του Βαρουφάκη να πάω να τη δω; Έχω δύο ώρες στη ζωή μου, από τις οποίες ελάχιστες μου περισσεύουν για να περάσω καλά και θα πάω να ξαναζήσω την εκδοχή του Βαρουφάκειου εφιάλτη, από την αρχή, δια χειρός Γαβρά; Πιστέψτε, στ" αλήθεια, προτιμώ να βγάλω βόλτα το σκύλο μου».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.