Ανάπτυξη για όλους με μείωση φόρων και δημιουργία επενδύσεων

featured image

Με το σύνθημα ανάπτυξη για όλους ανέβηκε το βράδυ του Σαββάτου στο βήμα της 84ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες για μία «Συμφωνία Δημιουργίας, Συμφωνία Δράσης και Αποτελέσματος, Συμφωνία Αναγέννησης και Προόδου».

Newsbeast.gr, αποστολή στη Θεσσαλονίκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι «δεν ξεχνάμε, αλλά προχωράμε» ενώ εξήγησε ότι η κυβέρνηση νοιάζεται όχι μόνο για τα μεγάλα, αλλά και για τα μικρά. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει ενεργά στα ευρωπαϊκά δρώμενα, που δεν μιλά μόνο για τα δικά της προβλήματα, αλλά αναζητεί κοινές λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις της ηπείρου μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε εξαγγελίες μέτρων που η κυβέρνηση αναμένεται να πάρει επενδύοντας στην ανάπτυξη αλλά και τη δημιουργία επενδύσεων. Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε 4 συγκεκριμένα πεδία που θα δοθεί βαρύτητα.

Πρόκειται για τα εξής:

Φορολογική πολιτική,  Επενδύσεις, Εργασιακά Ψηφιακή πραγματικότητα Οι αλλαγές στη φορολογία και οι κοινωνικές παροχές Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα. Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%, ενώ άμεσα έρχεται στη Βουλή νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα, από 10% σε 5%. Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Και δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων. Επίσης, αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων. Μεσοπρόθεσμα, αλλά όχι εντός του 2020, καταργείτε το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης. Μέσα στο 2020 επίσης θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, με εξαίρεση όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία. Τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%. Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί. Και μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό. Διατηρείται, τέλος, το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μποναμάς». Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020.

Η 13η σύνταξη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι διατηρείται η λεγόμενη «13η σύνταξη» που δόθηκε τον περασμένο Μάιο. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη… μονιμοποίησή του.

Όπως είπε: «Διατηρείται το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός μποναμάς. Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020. Σύντομα, ωστόσο, η προστασία αυτής της κατηγορίας συμπολιτών μας θα πάρει πιο θεσμική και μόνιμη μορφή».

Share on Google Plus

About admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου