Η «ανάκριση» του πρωθυπουργού επί 2,5 ώρες στη ΔΕΘ

featured image

Επί 2,5 ώρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε περισσότερες από 50 ερωτήσεις δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ως πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η οικονομία, η Τουρκία και το μεταναστευτικό, ο εκλογικός νόμος, τα Γλυπτά του Παρθενώνα, η Συμφωνία των Πρεσπών κ.ά.

Newsbeast.gr, αποστολή στη Θεσσαλονίκη

«Εφαρμόζουμε μια πολιτική απολύτως συνεπή με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, που δεν θέτει σε κίνδυνο την ανάγκη σεβασμού στη δημοσιονομική πειθαρχία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για όσα άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τις σημερινές παροχές. «Η κατάσταση που παραλάβαμε στα δημόσια οικονομικά δεν ήταν τόσο ρόδινη όσο παρουσιαζόταν. Τον Αύγουστο είχαμε υπεραπόδοση στα έσοδα, άρα κάτι αλλάζει θετικά. Η ανάπτυξη που προσδοκούμε θα είναι ισχυρή», τόνισε ακόμη.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «αν η χώρα μας απειλείται από διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, αυτό προσθέτει στα επιχειρήματά μας γιατί πρέπει να μειωθούν οι στόχοι πρωτογενών πλεονασμάτων».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η διαφαινόμενη διεθνής ύφεση να επηρεάσει την ελληνική οικονομία ο πρωθυπουργός, επανέλαβε πως η Ελλάδα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωζώνης και ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για υψηλή ανάπτυξη. Σημείωσε ότι δεν συμμερίζεται τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις για τη διεθνή οικονομία και υπογράμμισε «εμείς θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.