120 δόσεις: Σενάρια για παράταση της ρύθμισης έως και 15 μέρες

featured image

Με τη κλεψύδρα να αδειάζει για την υπαγωγή των οφειλετών στη ρύθμιση των 120 δόσεων το υπουργείο Οικονομικών στο παραπέντε της εκπνοής της προθεσμίας αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για το εάν θα παρατείνει ή όχι το χρόνο υπαγωγής στη ρύθμιση.

Η ηλεκτρονική αυλαία της ρύθμισης πέφτει κανονικά τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου αλλά μετά την βροχή αιτημάτων που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών για παράταση της προθεσμίας στο οικονομικό επιτελείο προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι οριστικές αποφάσεις για τη χρονική διάρκεια της παράτασης αναμένεται να ληφθούν αναμένεται να ληφθούν την Κυριακή το βράδυ ή το πρωί της Δευτέρας με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι θα είναι μικρής διάρκειας, ολίγων ημερών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται να δοθεί παράταση 5 ημερών για τους οφειλέτες που είχαν υπαχθεί αρχικά στη ρύθμιση των 120 δόσεων και θέλουν να υποβάλουν νέα αίτηση για να ενταχθούν στην νέα βελτιωμένη ρύθμιση και 15 ημερών για όσους υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση υπαγωγής στις 120 δόσεις.

Τις τελευταίες ημέρες η ρύθμιση των 120 δόσεων έχει ανεβάσει ταχύτητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε καθημερινή βάση υποβάλλονται περίπου 30.000  αιτήσεις με τον αριθμό των οφειλετών που εντάσσονται να υπερβαίνει τις 400.000 και τα χρέη που ρυθμίζονται σε έως 120 δόσεις να έχουν ξεπεράσει  τα 2 δις. ευρώ.

Την επόμενη εβδομάδα, οι οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στην έκτακτη ρύθμιση θα δουν το επιτόκιο της ρυθμισμένης οφειλής τους να μειώνεται στο 3% από 5% περιορίζοντας την συνολική επιβάρυνση ενώ με την γνωστοποίηση  της Βεβαίωσης Αποδέσμευσης στην τράπεζα θα παγώσουν μελλοντικές κατασχέσεις και θα ξεμπλοκάρουν οι δεσμευμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Σημειώνεται ότι ποσά απαιτήσεων που γεννήθηκαν μέχρι την ημερομηνία γνωστοποίησης της Βεβαίωσης στην τράπεζα αποδίδονται στο Δημόσιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.