Η... επιστροφή του «Ice Man»

featured image

Ποια είναι η άποψη των οπαδών της Γιουνάιτεντ για τον Λίντελοφ; Οι προηγούμενοι μήνες του Σουηδού στο Ολντ Τράφορντ δεν ήταν ρόδινοι. Στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης οι Κόκκινοι έκαναν... πάρτι, σχολιάζοντας τις γκέλες και τα λάθη του. Μόνο ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν σίγουρος για την επιλογή του. Αλλωστε, η Γιουνάιτεντ είχε δαπανήσει 30 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσει από τη Μπενφίκα. Ρεκόρ μεταγραφής για τους Πορτογάλους «Τον αποκαλούσαμε Ice Man, γιατί ποτέ δεν... λιώνει. Ηταν τόσο ήρεμος. Η Μάντσεστερ απέκτησε έναν μεγάλο αμυντικό» τόνιζαν οι άνθρωπο της Μπενφίκα. Μάτιτς και Λουκάκου άφηναν ευχάριστες εντυπώσεις, την ώρα που ο Σουηδός υπέφερε. Ωστόσο, ο Λίντελοφ παιχνίδι με παιχνίδι κέρδιζε τον κόσμο της Γιουνάιτεντ και το... αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Κνοκαρτ τον... απογείωσε.

Ο Σουηδός έβγαλε πάθος, δύναμη, αυτό που ήθελε να δει ο κόσμος και ο Ντέιβιντ Μέι τον αποθεώνει «Διαβάζει καλά το παιχνίδι. Ξέρει να χρησιμοποιεί και τα δυο του πόδια καλύτερα από κάθε άλλον αμυντικό της ομάδας. Ξέρει να βγάλει σωστά τη μπάλα από την περιοχή. Τον παρακoλουθώ στενά και βλέπω πως βελτιώνεται αισθητά. Διαβάζει γρήγορα τις φάσεις κι έχει πλεονέκτημα έναντι του επιθετικούς. Δεν φοβάται να πάει με δύναμη στη μπάλα, δίνει οδηγίες πλέον στους συμπαίκτες του. Είναι πλέον ένας εξαιρετικός κεντρικός αμυντικός».

Την προηγούμενη σεζόν ξεκίνησε σε 29 ματς. Μόνο οι Ντε Χέα και Πογκμπά είχαν παραπάνω παιχνίδια από εκείνον. Ο Λουκ Σο, παίκτης της χρονιάς στην ομάδα της Μάντσεστερ, είχε τον ίδιο αριθμό αγώνων. Οι Ντε Χέα, Σο και Λίντελοφ μπορούν να φτιάξουν τη βάση για μία σταθερή και αξιόπιστη άμυνα και με τους Μαγκουάιρ και Μπισάκα να καλύπτουν ιδανικά τα απαιτούμενα κενά.

Η σταθερότητα στις επιλογές ήταν ένα πρόβλημα πέρυσι. Η Γιουνάιτεντ χρησιμοποίησε 15 διαφορετικές αμυντικές διατάξεις προσώπων στα πρώτα της 21 ματς στο πρωτάθλημα. Κοινώς, δεν είχε σταθερή και ίδια τετράδα σχεδόν ποτέ. Κατέληξε να έχει δεχθεί περισσότερα γκολ και από την 13η Νιουκάστλ. Το 4-0 επί της Τσέλσι με τον Μπισάκα να είναι ακραίος μπακ και να αναδεικνύεται MVP δείχνει πολλά για την άμυνα της νέας σεζόν. Ο Λίντελοφ έχει συμβόλαιο για δύο ακόμα χρόνια στο Ολντ Τράφορντ και με οψιόν ανανέωσης γι ακόμα ένα.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως θα κλείσει με νέο βελτιωμένο συμβόλαιο που θα διπλασιάσει τις 75.000 που παίρνει ανά εβδομάδα, κάτι που πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον σύλλογο. Επίσης υπάρχει η πληροφορία πως η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρθηκε έντονα για να τον κλείσει αλλά οι επαφές της δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος. Ο Λίντελοφ είναι σε μια ομάδα που του ταιριάζει και που εξελίσσεται. Μπορεί να φτιάξει ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Μαγκουάιρ.

Ο Άγγλος είναι παίκτης που μπορεί να διεκδικήσει και να πάρει τις πιο πολλές κεφαλιές και που "διαβάζει" σωστά και καλά τις φάσεις. Δεν είναι μόνο το να έχει κανείς τον κορυφαίο στόπερ όπως η Λίβερπουλ τον Φαν Ντάικ. Είναι να έχεις δύο εξίσου καλούς και γρήγορους στόπερ όπως τον Λίντελοφ με τον Μαγκουάιρ. Εκτός από αυτούς τους δύο βέβαια η Γιουνάιτεντ έχει άλλους πέντε σέντερ μπακ: Σμόλινγκ, Τζόουνς, Μπαγί, Τουανζέμπε και Ρόχο. Η Μάντσεστερ θα ήθελε να βγάλει από πάνω της τουλάχιστον δυο συμβόλαια, αλλά δεν είναι εύκολο. Σκοπός του συλλόγου, είναι οι Λίντελοφ και Μαγκουάιρ να ακολουθήσουν τα χνάρια των Βίντιτς και Ρίο Φέρντιναντ. Έτσι ο Σόλσκιερ μπορεί να ονειρεύεται ένα νέο γερό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα.

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.