Σοκ στον Πόρο: Επεσε ελικόπτερο – Αγωνία για τους επιβαίνοντες

featured imageΙδιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη το μεσημέρι της Τρίτης στον Πόρο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο έπεσε στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Πόρου και Γαλατά, ενώ φέρεται να είχε προηγηθεί πρόσκρουσή του σε καλώδια. Αυτή την ώρα διεξάγονται έρευνες για τυχόν επιζώντες, με τη συμμετοχή και ενός super puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο σημείο σπεύδουν έξι πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ιδιωτικά μέσα.
[expander_maker more="Διαβάστε περισσότερα" less="..."] Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί οι έλικες αλλά όχι η καμπίνα του ελικοπτέρου, ενώ εντοπίστηκε κι ένα σακίδιο να επιπλέει. Στο σημείο έχει βουτήξει ιδιώτης δύτης ο οποίος πραγματοποιεί έρευνα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο -ένας έλληνας πιλότος και δύο ρώσοι. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων δε, το δρομολόγιο αυτό πραγματοποιούνταν καθημερινά. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη η οποία οδήγησε στην απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου με αποτέλεσμα να προσκρούσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ μεταξύ Πόρου και Γαλατά και εν συνεχεία να καταπέσει στη θάλασσα προκαλώντας γενικευμένο μπλακ άουτ στον Πόρο. Λόγω της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου στα καλώδια, όλο το νησί έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Οι πρώτες εικόνες

Στη δημοσιότητα μάλιστα δόθηκαν και οι πρώτες εικόνες από το σημείο. Το ελικόπτερο φαίνεται πως έχει βυθιστεί, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για 2- 4 επιβάτες.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

«Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ την πτώση ελικοπτέρου που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή Πόρου και Γαλατά. «Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα» συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας. Ακόμη, πρόσθεσε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».
View image on Twitter

Γενικό μπλακ άουτ

Από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στα καλώδια της ΔΕΗ έχει προκληθεί γενικό μπλακ άουτ στο νησί. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος του νησιού, ενημέρωσε πως ο ΔΕΔΔΗΕ ήδη προσπαθεί για την επαναφορά του ρεύματος, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για παροχή γεννητριών προκειμένου το νησί να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του. Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν να πέσει το ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, περιέγραψε ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Στρατηγός, μιλώντας στο OPEN TV. «Έγινε μία έκρηξη, τώρα είναι των καλωδίων, είναι του ελικοπτέρου, δεν ξέρουμε. Δεν το είδαμε αυτό, ακούσαμε. Το ελικόπτερο είναι μέσα στη θάλασσα, άνθρωπος δεν έχει βγει ζωντανός. Τώρα, πόσοι ήταν, τι ήταν, ο Θεός κι η ψυχή τους». https://www.youtube.com/watch?v=DNIunjjQsNA [/expander_maker]


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.