Μετωπική Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή για το πανεπιστημιακό άσυλο

featured image

Άγρια αντιπαράθεση είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση για το διϋπουργικό νομοσχέδιο.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αφορμή τόσο το πανεπιστημιακό άσυλο όσο και την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη Βασιλική Θάνου, ακόμη και τις σπουδές τους.

Χθες Πέμπτη 8 Αυγούστου, υπερψηφίστηκε το άρθρο 64 για το πανεπιστημιακό άσυλο του διυπουργικού νομοσχεδίου από την πλειοψηφία της Βουλής. Υπέρ της διάταξης ψήφισαν 162 βουλευτές, κατά 15 και 21 δήλωσαν «παρών». Υπέρ του άρθρου 64 ψήφισαν οι ΚΟ της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης. Το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε «παρών», το ΚΚΕ καταψήφισε ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 απείχαν από την διαδικασία.

Νωρίτερα, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αφορμή και το πανεπιστημιακό άσυλο.

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος ειδικά στο πανεπιστημιακό άσυλο, υπογράμμισε: «Τα πανεπιστήμια ανοίγουν, δεν συμβιβάζονται πλέον με την ασχήμια και τη μετριότητα.
Φέρνοντας το παράδειγμα ενός φοιτητή, είπε ότι αυτός θα δει τη γραμματεία να είναι κλειστή γιατί οι υπάλληλοι φοβήθηκαν, το εργαστήριο να έχει βάλει λουκέτο, οι τοίχοι να είναι βρόμικοι και με γκράφιτι και μαθήματα να αναβάλλονται λόγω καταλήψεων αιθουσών από ποικιλώνυμες οργανώσεις και μολότοφ στα υπόγεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.