Καλάθης: Φαβορί οι ΗΠΑ, αλλά σε ένα ματς όλα γίνονται

featured image

Οι ΗΠΑ είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Μουντομπάσκετ 2019, που θα διεξαχθεί στην Κίνα. Ωστόσο, ο Νικ Καλάθης προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι σε μια διοργάνωση με νοκ-άουτ μονά παιχνίδια η έκπληξη δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ο άσος της «γαλανόλευκης» και του Παναθηναϊκού μίλησε στην ιστοσελίδα των ΗΠΑ thelines.com, όπου ανέφερε σχετικά: «Δεν είναι όπως το ΝΒΑ, που έχεις μια σειρά στα επτά ματς. Μια ομάδα που θα είναι στην καλή της μέρα μπορεί να σε... στείλει. Με τη μορφή που έχει τώρα η ομάδα των ΗΠΑ, πολλοί παίκτες δεν έχουν παίξει σε διεθνές επίπεδο. Το στιλ παιχνιδιού είναι απόλυτα διαφορετικό. Οι αποστάσεις και οι χώροι είναι διαφορετικοί, πολλές επιθέσεις γίνονται μέσα στη ρακέτα και σίγουρα το μπάσκετ βασίζεται πιο πολύ στην επαφή. Φάσεις που μπορεί να είναι συνήθως φάουλ στο ΝΒΑ, στην Κίνα θα είναι νόμιμες».

Και πρόσθεσε: «Η ομάδα των ΗΠΑ δεν έχει την αφρόκρεμα των κορυφαίων παικτών της από το ΝΒΑ, αλλά προφανώς είναι ακόμα φαβορί. Έχουν ακόμα τους Τζέισον Τέιτουμ, Κέμπα Ουόκερ και πολλούς ακόμα που μπορούν να τα καταφέρουν. Δεν είναι, όμως, στην ελίτ, όπως θα ήταν, αν για παράδειγμα ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν στην ομάδα. Είναι πολύ ενδιαφέρον να διαβάζεις το πόσοι πολλοί αποφάσισαν να αποσυρθούν. Αυτό δεν θα συμβεί στο επόμενο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.