Ρισβάνης: Πρέπει όλοι να στηρίξουν τον Ατρόμητο για το καλό της Ελλάδας

featured image

Στο πρώτο παιχνίδι με την Ντουνάισκα Στρέντα, πίσω από τον υπέροχο Ούμπιδες, είχε ξεχωρίσει ο θαυμάσιος Δημήτρης Γούτας. Τώρα κόντρα στη Λέγκια Βαρσοβίας, ήταν σειρά του άλλου στόπερ του Ατρόμητου να λάμψει! Ο Σπύρος Ρισβάνης, έκανε το παιχνίδι της ζωής του... καταπίνοντας όποιον αμυντικό βρέθηκε μπροστά του.

Ο διεθνής στόπερ, ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου κόντρα στους Πολωνούς. Σε ένα παιχνίδι που οι Περιστεριώτες κλήθηκαν να αμυνθούν και το έκαναν άριστα, ο 25χρονος στόπερ δεν έχασε μονομαχία. Ο Γιάννης Αναστασίου σίγουρα θα... τρίβει τα χέρια του βλέποντας πως έχει δύο στόπερ σε αρκετά καλή κατάσταση στο ξεκίνημα της σεζόν!

Λίγες ώρες μετά το τέλος της αναμέτρησης της Πέμπτης, ο εκ των αρχηγών του Ατρόμητου, μίλησε στο gazzetta.gr για το παιχνίδι με την Λέγκια. Ο Σπύρος Ρισβάνης, αναφέρθηκε στην δική του κορυφαία εμφάνιση, στο παιχνίδι με τους Πολωνούς, στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της Λέγκια, ενώ έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους ενόψει της ρεβάνς.

Ήταν το κορυφαίο παιχνίδι της καριέρας σου;

«Νομίζω πως σήμερα έκανα ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος με το παιχνίδι που έκανα, είχα και πολλές φάσεις, τα κατάφερα και με την βοήθεια του Δημήτρη (σ.σ. Γούτας) εννοείται γιατί ένας αμυντικός δεν μπορεί να παίξει μόνος του χρειάζεται και ο παρτενέρ του και νομίζω πως ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου».

Η πιο καλή σου στιγμή κόντρα στη Λέγκια;

«Είχα αρκετές καλές στιγμές! Ήταν δύσκολα σήμερα, δεν μπορούσαμε να ησυχάσουμε καθόλου. Ήμασταν 100% συγκεντρωμένοι σε όλες τις φάσεις. Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν σίγουρα όταν έληξε το παιχνίδι!».

Χρειάστηκε και τύχη στον Ατρόμητο που 95 λεπτά βρισκόταν στην άμυνα;

«Νομίζω χρειάζεται και τύχη σε τέτοια παιχνίδια, αλλά νομίζω πως δείξαμε ότι όλοι οι παίκτες είμαστε ένα. Προσπαθήσαμε ο ένας να καλύψουμε τον άλλον και τα παιδιά που μπήκαν αλλαγές. Αυτό μπορούμε να κρατήσουμε τώρα, δεν μπορούμε κάτι άλλο ούτε επιθετικά, ούτε από την ανάπτυξή μας. Κρατάμε πως ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι, πολύ καλά αμυντικά κι ότι δώσαμε ο καθένας ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για την ομάδα».

Με την Ντουνάισκα έκανες το 3-2 κι έδιωξες το όποιο άγχος υπήρχε, με την Λέγκια κάνεις το καλύτερό σου ματς. Είσαι σε καλό φεγγάρι ή νιώθεις να βρίσκεσαι στην πιο ώριμη φάση σου και θα έχεις ανάλογη συνέχεια;

«Θέλω να πιστεύω πως θα συνεχίσω έτσι. Δεν έχει σημασία ούτε ποιος βάζει το γκολ, ούτε αν παίζω εγώ καλά. Μακάρι να μην παίζω εγώ καλά και να νικάει η ομάδα. Εγώ ό,τι μπορώ θα κάνω, ό,τι μπορώ δίνω για την ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που έχω βοηθήσει σε αυτά τα δύο παιχνίδια τόσο πολύ την ομάδα κι εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι όλοι μαζί. Σίγουρα αισθάνομαι πολύ καλά ειδικά φέτος, είμαι καλά και μακάρι να έρθει κάτι καλύτερο».

Ο Ατρόμητος μετρά τέσσερα παιχνίδια αήττητος στην Ευρώπη, θεωρείς πως με αυτό τον τρόπο μπορεί και να αλλάζει επίπεδο και να φτάνει σε σημείο να... χωθεί ανάμεσα στους μεγάλους της Ελλάδας και όσον αφορά την Ευρώπη;

«Είναι πολύ θετικό που οι “μικρότερες” ομάδες στην Ελλάδα δίνουν βαθμούς στην Ευρώπη και δεν χάνουν. Είναι σημαντικό να μη χάνεις, κι είναι εξίσου σημαντικό όλες οι ομάδες να νικάνε και να παίρνουν βαθμούς. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, νομίζω είναι το πιο σημαντικό για την Ελλάδα κι εμάς όλους. Να μπορέσει να ανέβει η Ελλάδα ψηλά, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να παίζουμε αυτά τα παιχνίδια».

Έχεις παίξει και με τον Παναθηναϊκό σε παρόμοια γήπεδα με τέτοιο παλμό σε μικρότερη ηλικία. Πως είναι να ζεις μεγαλώνοντας κι έχοντας περισσότερες εμπειρίες μια τέτοια ατμόσφαιρα;

«Μακάρι να είχαμε και στην Ελλάδα τέτοια γήπεδα. Κι όχι μόνο για αυτό το ματς, αλλά και με την Ντουνάισκα που παίξαμε που έχει πολύ πιο λίγο κόσμο και είναι ομάδα πιο χαμηλού επιπέδου. Ήταν όμως κι εκεί ένα τρομερό γήπεδο, καινούριο. Μακάρι πραγματικά να γίνει κάτι στην Ελλάδα και να έχουμε όλες οι ομάδες τουλάχιστον παρόμοια γήπεδα. Είναι πολύ σημαντικό. Την Πέμπτη παίξαμε μπροστά σε μια φανταστική ατμόσφαιρα κι εύχομαι στη Λέγκια τα καλύτερα. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι και να έχουν αυτό το γήπεδο, αυτό τον κόσμο».

Ο Γιάννης Αναστασίου κάλεσε όλους τους Έλληνες φιλάθλους ανεξαρτήτως ομάδας που υποστηρίζουν να βρεθούν στο Περιστέρι στις 14 Αυγούστου εφόσον έχουν μείνει στην Αθήνα! Εσύ τι μήνυμα έχεις να στείλεις στον κόσμο ώστε να τον κάνεις να μην... πάει διακοπές;

«Σίγουρα θα λείπουν αρκετοί στις διακοπές τους και καλά να περάσουν! Όσοι θα βρίσκονται στην Αθήνα, κι ας μην υποστηρίζουν τον Ατρόμητο, μακάρι να έρθουν να μας στηρίξουν να μας βοηθήσουν και να στηρίξουν πάνω απ" όλα την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή πάνω απ" όλα, είναι βαθμοί για την Ελλάδα και δεν χωράνε οπαδικά αυτή τη στιγμή. Έτσι πιστεύω, μακάρι όσοι μπορέσουν να έρθουν και να τους δώσουμε χαρά».

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.