Το λουκέτο που μπήκε σε γνωστή αλυσίδα στην καρδιά του καλοκαιριού

featured image

Μετά από μια σειρά ετών που βρισκόταν αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ήρθε το τέλος για τη γνωστή αλυσίδα ανδρικών ενδυμάτων Glou. «Τουλάχιστον προς ώρας», όπως ανακοίνωσε στα τέλη του Ιουλίου μέσω του Facebook ο επιχειρηματίας Γιώργος Γλου.

Ο ίδιος ανακοίνωσε το λουκέτο στο τελευταίο κατάστημα της άλλοτε ισχυρής αλυσίδας που παρέμενε ανοιχτό, στην οδό Τσαμαδού Τσαμαδού 30 στον Πειραιά. Στην ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook δημοσίευσε φωτογραφία από το εσωτερικό του καταστήματος, η οποία συνοδευόταν από τα εξής λόγια: «Glou τέλος, τουλάχιστον προς ώρας, εννέα παιδιά έχουμε και μια ζωή μπροστά μας.

Όλα ξεκίνησαν εδώ, Πειραιάς, Τσαμαδού και όλα τελειώσαν εδώ έπειτα από 34 χρόνια. Ευχαριστούμε τους χιλιάδες εργαζομένους, τους εκατοντάδες προμηθευτές-συνεργάτες. Μα πάνω από όλα τα εκατομμύρια πελατών που όλα αυτά τα χρόνια μάς γιγάντωσαν με την εμπιστοσύνη τους – αν κάποιοι (γνωστοί και μη εξαιρετέοι) δεν μας πολεμούσαν λυσσαλέα, ακόμη αυτή η εταιρεία θα μεγαλουργούσε. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ (πόσο λίγο είναι) στους γονιούς μας για τη δυνατότητα, τη συμπαράσταση, τη συνεργασία που μας έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια».

Η δημιουργία του Ομίλου Glou ξεκίνησε το 1985, όταν η οικογένεια Γλου ίδρυσε το πρώτο της κατάστημα στον Πειραιά και έτσι εγκανιάστηκε η ενασχόληση της οικογένειας με τη δραστηριότητα της εμπορίας ενδυμάτων και αθλητικών ειδών. Η επιτυχία που γνώρισε το πρώτο κατάστημα οδήγησε την οικογένεια στην απόφαση για τη δημιουργία άλλων επτά νέων καταστημάτων Glou μέχρι το 1992.

Το 1994 η εταιρεία ασχολήθηκε με τη χονδρική διάθεση αθλητικών ενδυμάτων και ειδών σε όλη την Ελλάδα. Το 2012 ο όμιλος Glou διέθετε 42 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια. Την περίοδο εκείνη, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99. Ο ένας εκ των δύο αδερφών, ο Αντώνης Γλου, είχε συλληφθεί και για οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο.

Share on Google Plus

About admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου