Ξενογιαννακοπούλου: Οι διατάξεις του υπ. Εργασίας εξυπηρετούν συμφέροντα

featured image

Για «πραξικοπηματικές» πρακτικές και μεθοδεύσεις κατηγορεί την κυβέρνηση η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχολιάζοντας την κατάθεση των τροπολογιών από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, λίγο πριν την ψηφοφορία της Πέμπτης. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος και βουλευτής Β1" Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι οι αλλαγές καταργούν τον πυρήνα της φιλεργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετούν μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και «είναι προάγγελος της επιδίωξης της κυβέρνησης να αναθέσει δημόσιες υπηρεσίες σε εργολαβικές εταιρίες».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ όποιον θεσμό δεν ελέγχει τον καταργεί, όποια διαδικασία θέτει θεσμικά όρια και προϋποθέσεις την καταστρατηγεί, και όποιον συσχετισμό δεν την ευνοεί τον αλλάζει νομοθετικά και διοικητικά, ενώ ταυτόχρονα δίνει τα διαπιστευτήρια της στον ΣΕΒ», αναφέρει η κ. Ξενογιαννακοπούλου. «Είναι διατάξεις που εξυπηρετούν μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα. Γι" αυτό και καταγγείλαμε τη μεθόδευση και τη διαδικασία και αποχωρήσαμε από την Ολομέλεια της Βουλής και την ψηφοφορία», προσθέτει.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι επιδιώκει τον απόλυτο έλεγχο και κομματικοποίηση του κράτους με το πρόσχημα της αποκομματικοποίησης, υποβαθμίζει τις αρμοδιότητες και το ρόλο των υπουργών, ενώ αναβιώνει τις κομματικές τοποθετήσεις σε κρίσιμες θέσεις του δημοσίου.

Παράλληλα, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δυναμική αντιπολίτευση στη Βουλή και στην κοινωνία, στους χώρους δουλειάς και στα κινήματα και ο μετασχηματισμός του «σε ένα σύγχρονο αριστερό-προοδευτικό, δημοκρατικό, μαζικό και λαϊκό κόμμα με ισχυρούς δεσμούς με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις παραγωγικές δυνάμεις, τα κινήματα και την κοινωνία». Για το ενδεχόμενο σύγκλισης με το Κίνημα Αλλαγής τέλος επισημαίνει ότι «αντιμετωπίζει πρόβλημα ιδεολογικής φυσιογνωμίας και στρατηγικής». «Προεκλογικά είχε εγκλωβιστεί στη λογική της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, που στην πράξη ενίσχυσε την αυτοδυναμία της ΝΔ. Δυστυχώς, ακόμη και μετά τις εκλογές, δείχνει να πατάει σε δύο βάρκες. Ελπίζω στο μέλλον να αποφασίσει να ανταποκριθεί στο ευρύτερο προοδευτικό κάλεσμα διαλόγου που έχει απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας» καταλήγει.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.