Η Beyonce γίνεται πορτραίτο στο Ινστιτούτο Smithsonian

featured image

Όποιος επισκεφτεί τη μόνιμη έκθεση τέχνης στο Ινστιτούτο Smithsonian των ΗΠΑ θα δει μέσα και μια φωτογραφία της βασίλισσας της R&B και ποπ Beyonce!

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου, ο φωτογράφος Τάιλερ Μίτσελ αποκάλυψε με ανάρτηση στο Instagram ότι το πορτρέτο της σταρ για το εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου 2018 της Vogue, το οποίο επιμελήθηκε ο ίδιος, αποκτήθηκε από την Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Smithsonian.

Η φωτογραφία θα προστεθεί στη συλλογή με πορτρέτα της Εθνικής Πινακοθήκης μαζί με εκείνες άλλων συμβόλων των ΗΠΑ, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα και η Ρόζα Παρκς.

O 24χρονoς φωτογράφος βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όταν έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός φωτογράφος - και ο νεότερος- που ανέλαβε φωτογράφιση για το εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue.

Το πορτρέτο, στο οποίο η Beyonce φορά ένα φόρεμα Valentino με χρυσές πούλιες και ένα Philip Treacy στέμμα στο κεφάλι, παρουσιάστηκε σε οκτασέλιδο editorial. Στη συνέντευξη η σταρ είπε ότι επέλεξε η ίδια προσωπικά τον Μίτσελ να τη φωτογραφήσει.

«Όταν ξεκίνησα πριν από 21 χρόνια, μου είπαν ότι ήταν δύσκολο για μένα να φωτογραφηθώ σε εξώφυλλα περιοδικών γιατί οι Αφροαμερικανοί δεν πουλάνε. Είναι σαφές ότι αυτό έχει αποδειχθεί μύθος. Δεν είμαι μόνο μία Αφροαμερικανίδα στο εξώφυλλο του σημαντικότερου μήνα για το Vogue, [αλλά] αυτό είναι [επίσης] το πρώτο εξώφυλλο του Vogue με φωτογραφίες ενός Αφροαμερικανού φωτογράφου. Είναι σημαντικό για μένα να βοηθήσω και να ανοίξω πόρτες για νεότερους καλλιτέχνες» είπε η τραγουδίστρια στο περιοδικό.

Σε δήλωση προς το CNN η βοηθός επιμελήτρια φωτογραφιών στην Εθνική Πινακοθήκη Smithsonian, Λέσλι Ουρένια είπε ότι επικρατεί ενθουσιασμός στο Μουσείο που θα έχει την τραγουδίστρια στους τοίχους του.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.