Κολοσσός της εστίασης κλείνει 500 εστιατόριά του

featured image

Ένας από τους μεγαλύτερους κολοσσούς στον τομέα της εστίασης, η Pizza Hut, αποφάσισε να κλείσει τα εστιατόριά της στην Αμερική και να εστιάσει στην ανάπτυξη του delivery και στο carryout.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της θυγατρικής Yum!Brands υπάρχουν ήδη 7.496 εστιατόρια στις ΗΠΑ και η απόφαση του λουκέτου αναμένεται να επηρεάσει τα 500 μέσα στους επόμενους δύο μήνες, όπως αναφέρει το Today.com.

Το «κανόνι» ήρθε καθώς πολλά από τα καταστήματα της αλυσίδας παλεύουν να επιβιώσoυν απέναντι σε ανταγωνιστικούς γίγαντες του fast food.

«Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει την βιομηχανία της Pizza Hut στις ΗΠΑ και θα θέσει τις βάσεις για μια μακροχρόνια ανάπτυξη» είπε ο πρόεδρος της θυγατρικής εταιρείας David W. Gibbs στο foodbusiness.net.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δύσκολο να υπολογιστεί πότε θα κλείσει το εκάστοτε κατάστημα και πότε θα αντικατασταθεί. «Θα υπάρξουν κενά σε ορισμένα από αυτά, αλλά σίγουρα ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να τα ελαχιστοποιήσουμε» είπε ο Gibbs.

Τα KFC και τα Taco Bell, που ανήκουν και αυτά στην Yum!Brands, εστιάζουν επίσης στην ανάπτυξη του delivery. Τα KFC, που συνεργάζονται με την Grubhub, έχουν 2.300 εστιατόρια που κάνουν delivery, ενώ τα Taco Bell 4.500.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.