Σπίρτζης: Το δίλημμα της εθνικής κάλπης είναι πρόοδος ή συντήρηση

featured image

«Το δίλημμα της εθνικής κάλπης είναι πρόοδος ή συντήρηση και οι πολιτικές διαφορές και προτάσεις είναι ξεκάθαρες», επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακου».

«Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα. Πιστεύω ότι και τα λάθη και οι ολιγωρίες που είχαμε έγιναν απόλυτα κατανοητά», πρόσθεσε στη συνέχεια και σημείωσε: «Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, δεν ενημερώναμε επαρκώς πως επιβάλλονταν πολιτικές και άστοχες εκτιμήσεις των θεσμών και ποιες ήταν οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν ασχοληθήκαμε με την επαγγελματική προπαγάνδα της αντιπολίτευσης και των δημοσιογράφων, υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ σήμερα, που στρέβλωναν κάθε τι που γινόταν».

Ερωτηθείς αν μπορεί να ανατραπεί το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Τα αποτελέσματα τα διαμορφώνει ο ελληνικός λαός και μόνο. Προφανώς και μπορεί».

Όπως τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική «σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση υπάρχει ένα καθαρό δίλημμα, δύο τελείως διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων και προγραμμάτων. Η δική μας προοδευτική πρόταση που συνοψίζεται στον όρο "δίκαιη ανάπτυξη" δίνει βάρος στο εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, στην κοινωνική πολιτική, στο κράτος δικαίου, στην στήριξη των υγειών παραγωγικών δυνάμεων, στην κοινωνική δικαιοσύνη, σε ένα ευρωπαϊκό και επαρκές εργασιακό πλαίσιο».

Με τον κ. Σπίρτζη να προσθέτει ότι «η ΝΔ και ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής. Προκρίνει ότι όλα ρυθμίζονται, σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την αγορά. Και η αγορά επιμένει ότι βασική προϋπόθεση ανάπτυξης είναι η συρρίκνωση μισθών, εισοδημάτων και εργασιακών δικαιωμάτων. Το δίλημμα είναι υπαρκτό και οι διαφορές ξεκάθαρες».

Μιλώντας για τη μεσαία τάξη ο υπουργός σχολίασε: «Εκείνοι που θυμήθηκαν αργά τη μεσαία τάξη δεν είμαστε εμείς, είναι εκείνοι που χρεοκόπησαν τη χώρα, που έκλεισαν χιλιάδες επιχειρήσεις και καταστήματα, που με τη στάση τους παρότρυναν για την εκροή δισεκατομμυρίων από τη χώρα μας. Είναι αυτοί που έκοψαν τις συντάξεις και λήστεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, που οδήγησαν τους ελεύθερους επαγγελματίες να ξυπνούν κάθε μέρα με το άγχος αν θα κλείσουν και τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους αν θα απολυθούν. Αργά επικαλείται τη μεσαία τάξη η ΝΔ. Εμείς την ευγνωμονούμε για όσα πρόσφερε και της ζητάμε συγγνώμη για ολιγωρίες και λάθη που μπορούσαν να αποφευχθούν».

Απαντώντας στον Γιάνη Βαρουφάκη που μίλησε για χαμένη ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Όσοι συμπαρατάσσονται στην οικοδόμηση ενός αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, εξυπηρετούν τη ΝΔ και αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες απέναντι στη χώρα και τον προοδευτικό κόσμο».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.