Καράογλου: Η κυβέρνηση ακούει, στηρίζει και προχωρά σε καίριες παρεμβάσεις προς όφελος των παραγωγικών φορέων

featured image

H βελτίωση του κλίματος της επιχειρηματικότητας, οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μέσα από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για μείωση των φορολογικών συντελεστών και η απλοποίηση του γραφειοκρατικού περιβάλλοντος συζητήθηκαν στη διάρκεια του πρώτου κύκλου των συναντήσεων με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, που είχε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου στο γραφείο του.

Σε τοπικό επίπεδο, τέθηκε στο επίκεντρο η περαιτέρω αξιοποίηση του αναπτυξιακού νόμου, καθώς και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα οποία το υφυπουργείο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο διεκδίκησης και ανάπτυξής τους προς όφελος των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης.

Χθες, ο κ. Καράογλου συναντήθηκε διαδοχικά με τα Διοικητικά Συμβούλια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου και με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων και σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο κ. Καράογλου δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ: «Τα Επιμελητήρια αποτελούν σταθερούς συνομιλητές της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό εμβαθύνουμε την παραγωγική σχέση που έχουμε μαζί τους και συνεργαζόμαστε ώστε ο επιχειρηματικός κόσμος της Θεσσαλονίκης, αφενός να ανασάνει από τα υπέρμετρα φορολογικά βάρη και αφετέρου να συμμετέχει ενεργά στο ισχυρό αναπτυξιακό μέτωπο που συγκροτείται με απώτερο σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η κυβέρνηση ακούει, στηρίζει και προχωρά σε καίριες παρεμβάσεις προς όφελος των παραγωγικών φορέων, που αποτελούν σημείο αναφοράς της ελληνικής οικονομίας. Άμεσα θα υπάρξουν ανάλογες συναντήσεις εργασίας με τα Διοικητικά Συμβούλια των Επιμελητηρίων όλης της Μακεδονίας και της Θράκης».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.