Στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 7 ετών η ανεργία στην Ιταλία

featured image

Στο 9,9% μειώθηκε τον Μάιο η ανεργία στην Ιταλία, στο χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από τον Φεβρουάριο του 2012, καθώς δημιουργήθηκαν περίπου 67.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, προσφέροντας στήριξη στην κυβέρνηση της χώρας.

Αναλυτές σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφωθεί στο 10,3%.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία ISTAT αναθεώρησε πτωτικά το ποσοστό της ανεργίας για τον Μάιο στο 10,1% από την προηγούμενη εκτίμηση για 10,2%.

Την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου, δημιουργήθηκαν περίπου 125.000 θέσεις εργασίας συγκριτικά με ένα τρίμηνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε η ISTAT. Από αυτές οι 96.000 ήταν μόνιμες θέσεις. Από τα πρώτα μέτρα της αντισυστημικής κυβέρνησης του Κινήματος των 5 Αστέρων και της δεξιάς Λέγκας, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας πριν από ένα χρόνο, ήταν αυτά που στόχο ήταν να περιορίσουν τις προσλήψεις ορισμένου χρόνου και να ενθαρρύνουν τις συμβάσεις αορίστου.

Μειώθηκε ο αριθμός ανέργων στην Γερμανία

Μικρή μείωση κατέγραψε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία τον Ιούνιο συγκριτικά με ένα μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, ωστόσο υπήρξε αύξηση της υποαπασχόλησης, γεγονός που καταδεικνύει εξασθένιση της οικονομίας.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 1.000 στα 2,281 εκατομμύρια συγκριτικά με ένα μήνα νωρίτερα, βάσει των εποχικά προσαρμοσμένων στοιχείων που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία εργασίας. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μείωση κατά 3.000 άτομα. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 5%.

«Η επίδραση της επιβράδυνσης του οικονομικού περιβάλλοντος φαίνεται πιο ξεκάθαρα στην υποαπασχόληση, το οποίο επίσης αντανακλά τις αλλαγές στην πολιτική στην αγορά εργασίας και την βραχυπρόθεσμη αδυναμία για εργασία», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωση. Σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, ο αριθμός των υποαπασχολουμένων αυξήθηκε κατά 6.000 στα 3,172 εκατομμύρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.