Σήμα κινδύνου από την Κριστίν Λαγκάρντ για την παγκόσμια ανάπτυξη

featured image

Να δώσουν προτεραιότητα στην επίλυση των διαφορών στο εμπόριο προκειμένου να μετριαστούν οι κίνδυνοι για την παγκόσμια ανάπτυξη ζήτησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε από την Ομάδα των 20 μεγάλων οικονομιών (G20), που συνεδριάζει στην Ιαπωνία.

«Συνεδριάσαμε σε μια περίοδο κατά την οποία η παγκόσμια οικονομία εμφανίζει διστακτικά σημάδια σταθεροποίησης και η ανάπτυξη προβλέπεται να ενισχυθεί. Ενώ αυτό είναι καλή είδηση, ο δρόμος μπροστά μας παραμένει επισφαλής και υπόκειται σε αρκετούς καθοδικούς κινδύνους» ανέφερε η Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της ύστερα από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20.

«Για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι, τόνισα ότι η πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των σημερινών εντάσεων στο εμπόριο, συμπεριλαμβανομένης της εξάλειψης των υφιστάμενων δασμών και της αποφυγής νέων», δήλωσε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, προσθέτοντας ότι απαιτούνται επίσης προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό του διεθνούς εμπορικού συστήματος.

«Αυτός θα είναι ο καλύτερος τρόπος για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να προσφέρουν περισσότερη σιγουριά και εμπιστοσύνη στις οικονομίες τους και να βοηθήσουν, όχι να παρεμποδίσουν, την παγκόσμια ανάπτυξη», δήλωσε η Λαγκάρντ, που συμμετείχε στη σύνοδο των οικονομικών αξιωματούχων της G20 στη Φουκουόκα της νότιας Ιαπωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.