Πολάκης: Οι εκλογές θα κρίνουν εάν η Υγεία θα πισωγυρίσει

featured image

Στο χέρι του λαού είναι να διαλέξει εάν αυτά που επιτεύχθηκαν στο δημόσιο σύστημα Υγείας στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ «θα δοθούν βορά, μαζί με τους εργαζόμενους, σε αλυσίδες του χώρου της Υγείας οι οποίες είναι έτοιμες να κάνουν ένα deal εφόρμησης στα νοσοκομεία», σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε, επίσης, περήφανος για το γεγονός ότι το τελευταίο νομοσχέδιο της παρούσας Βουλής αφορά τον χώρο της Υγείας. «Αυτές οι εκλογές θα κρίνουν αν θα συνεχίσουμε μια προσπάθεια ανάταξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, το οποίο ενισχύθηκε με προσωπικό με χρηματοδότηση και με εξοπλισμό, ή εάν θα πισωγυρίσει εκχωρώντας κομμάτια στον ιδιωτικό τομέα. Αυτά πρέπει να καταλάβει, πέρα από τη σκόνη και τον ορυμαγδό, ο ελληνικός λαός», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ ότι έχουν υψώσει ένα «τείχος σιωπής» για το έργο αυτής της κυβέρνησης και στοχοποίησαν τον ίδιο επειδή τους έκοψε 130 εκατ. ευρώ από τη διαφημιστική δαπάνη που θα έπαιρναν, όπως συνέβαινε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το Ελληνικό Δημόσιο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, εξέφρασε την περηφάνια και τη χαρά του, διότι ολοκληρώνεται επί των ημερών της κυβέρνησης, παρότι -όπως είπε- πριν λίγες ημέρες είχε γίνει πανικός στα ΜΜΕ ότι ακυρώνεται σε μια προσπάθεια να «χτυπήσουν και σε αυτό το επίπεδο την κυβέρνηση».

Το σχέδιο νόμου που ψηφίζεται σήμερα κυρώνει δύο επιμέρους συμβάσεις δωρεάς, μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου, που αφορούν στην αγορά δύο υπερσύγχρονων αεροπλάνων τα οποία θα είναι χρήσιμα για τις αεροδιακομιδές στο πλαίσιο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), και θα μπορούν να μεταφέρουν ασθενείς με ασφάλεια από τις περιφέρειες της χώρας προς κεντρικά νοσοκομεία. Αφορά επίσης την προμήθεια εξοπλισμού τομογραφίας για ασθενείς με κακοήθειες.

Όπως είχε ενημερώσει την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο κ. Πολάκης και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «έχουμε πτητικά μέσα, από τα οποία έπεσαν τρία, ενώ δεν υπήρχε συμβόλαιο συντήρησης για τα άλλα τρία και δεν μπορούσαν να επισκευαστούν και τώρα επισκευάζονται τα δύο από τα τρία ελικόπτερα του ΕΚΑΒ και, μάλιστα, αγοράζονται και δύο αεροπλάνα αεροδιακομιδών».

Εξήγησε ότι με αυτόν τον εξοπλισμό -τον υπάρχοντα εξοπλισμό που έχουμε και που μας διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία, τις βάσεις του ΕΚΑΒ που αναπτύξαμε στο πλαίσιο αυτής της κυβέρνησης- πρακτικά καλύπτουμε με ασφαλή και γρήγορο τρόπο τις ανάγκες των αεροδιακομιδών σε όλη τη χώρα. Ενημέρωσε επίσης ότι τελείωσε και η εξέταση των τεχνικών προσφορών για τρία πλωτά μέσα του ΕΚΑΒ που θα αξιοποιηθούν στο Αιγαίο. Ως προς το ζήτημα των τομογράφων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι με τη σύμβαση το υπουργείο αξιοποιεί την δωρεά του ΙΣΝ για να ολοκληρωθεί το σχέδιο στήριξης και εξοπλισμού των νοσοκομείων όλης της χώρας.

Τέλος, ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε και στα ποσά που δόθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη του δημόσιου τομέα Υγείας και την αγορά αναγκαίου εξοπλισμού, «με πολιτική επιλογή αυτής της κυβέρνησης» που φτάνει τα 220 εκατομμύρια ευρώ. Προσέθεσε. μάλιστα, ότι αξιοποιούνται 220 εκατ. ευρώ από δημόσιους πόρους για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των νοσοκομείων.

Share on Google Plus

About admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου