Αλέξης Τσίπρας: Κινδυνολογεί ο Μητσοτάκης γιατί βλέπει τάσεις αποσυσπείρωσης

featured image

Επίθεση στον πολιτικό του αντίπαλο, γιατί κινδυνολογεί σε σχέση με το πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ενώ επανέλαβε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι η επόμενη ημέρα της χώρας.

Αρχικά ο πρωθυπουργός απάντησε χαμογελώντας στην δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι εάν δεν κερδίσει με αυτοδυναμία η ΝΔ τότε η χώρα θα ξαναπάει σε εκλογές των Δεκαπενταύγουστο, λέγοντας: «Το μόνο που δεν είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι θα μας επισκεφθούν και εξωγήινοι αν δεν πάρει ισχυρή εντολή. Νομίζω ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση υπάρχει ένα δίλημμα. Αν θα συνεχίσουμε την πορεία προς τα μπροστά όλοι μαζί, ή αν θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια που ζήσαμε πρόσφατα σχετικά, πριν από πέντε χρόνια της διακυβέρνησης του κ. Σαμαρά με τον κ. Μητσοτάκη κορυφαίο υπουργό, όπου η κοινωνία θα είναι πάλι σε μια μεγάλη αβεβαιότητα και ο καθένας θα είναι μόνος του να τα βγάζει πέρα».

Συνέχισε λέγοντας ότι μετά το ερώτημα είναι «εάν θα υπάρξει κυβέρνηση της ΝΔ την επόμενη μέρα, ή με κορμό της ΝΔ ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το δίλημμα. Ο κ. Μητσοτάκης τα λέει αυτά, διότι θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα κινδυνολογίας σε σχέση με την επόμενη μέρα και να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. διότι φαντάζομαι ότι για να τα λέει αυτά βλέπει κάποιες τάσεις αποσυσπειρωτικές προς τις διακοπές, προς τη θάλασσα, 7 Ιουλίου είναι οι εκλογές και γι" αυτό το λόγο κινδυνολογεί».

Στην συνέχεια εξήγησε γιατί «οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ κρύβουν αίμα» απαντώντας ταυτόχρονα στην κριτική του κ. Μητσοτάκη ότι «ο λόγος του είναι αποκρουστικός και διχαστικός».

Ενώ είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός: «Λέει ότι είναι αποκρουστικός ο δικός μου πολιτικός λόγος που μιλάει για τους κινδύνους να επιστρέψει η χώρα και η ελληνική κοινωνία σε όλα όσα έζησε, όχι στο πολύ παλιό παρελθόν, αλλά πέντε χρόνια πριν με την διακυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Εγώ θα σας πω κα Ζαχαρέα ότι αποκρουστικές είναι αυτές οι πολιτικές που υλοποίησε ο κ. Μητσοτάκης ως κορυφαίος υπουργός. Αποκρουστική ήταν η πολιτική των 15.000 δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επί των ημερών του. Αποκρουστική ήταν η πολιτική που οδήγησε σε 300.000 λουκέτα στην αγορά σε 40% μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Αποκρουστική ήταν η πολιτική που οδήγησε την ανεργία στο 28% και δεκάδες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους να φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτή ήταν η αποκρουστική πολιτική».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.