Τώνια Μοροπούλου: Παραιτήθηκα για να μην αποπροσανατολιστεί η συζήτηση από τα προβλήματα

featured image

«Δεν μου ζητήθηκε να παραιτηθώ, εγώ το έκανα για λόγους ευθιξίας». Αυτό διευκρίνισε η Τώνια Μοροπούλου μετά την απόσυρσή της από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ύστερα από τις καταγγελίες ότι εισέπραττε τη σύνταξη του πατέρα της.

«Νομίμως έπαιρνα τη σύνταξη, σε κάποιο σημείο άλλαξε ο νόμος, τα κριτήρια είχαν να κάνουν με το εισόδημα, εγώ κατέθετα τις φορολογικές δήλωσεις, το ταμείο που προφανώς δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει τη σωστή στιγμή και όταν το θέμα έπρεπε να διευθετηθεί προσέφυγα στη δικαιοσύνη για να δω τι ποσό οφείλω» είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Η κ. Μοροπούλου επέμεινε στον χαρακτηρισμό περί «πολέμου λάσπης» σε βάρος της.

«Η λάσπη βρίσκεται στο ότι ενώ έδωσα όλα τα γεγονότα σχετικά με τη σύνταξη του πατέρα μου για την οποία βρίσκομαι σε διαδικασία διευθέτησης με το δημόσιο υπήρξε μια παραφθορά ότι κάπου εξαπάτησα ή κοροΐδεψα και αυτή η συνέχιση της λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του είναι προφανές ότι έχει να κάνει με την πολιτική επιλογή μου να βρεθώ στο πλευρό του Μητσοτάκη παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκομαι στο χώρο αυτό και είναι ένας πόλεμος που προσπαθεί να σπιλώσει το έργο μου με αήθη τρόπο από αυτούς που ενορχηστρώνουν την επίθεση» είπε.

«Βεβαίως θα πληρώσω ό,τι επιδικαστεί» υπογράμμισε η κ. Μοροπούλου προσθέτοντας:  «Είναι δική μου η επιλογή να μην αποτελέσω το επίκεντρο πολέμου λάσπης. Δεν δέχομαι να βλάψω τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δρόμο προς τις εκλογές. Δεν παραιτούμαι του αγώνα, και στη γενικότερη προσπάθεια για τη χώρα και τα Δωδεκάνησα. Προσβλέπω τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και θα αγωνιστώ γι" αυτό».

Διευκρινίζοντας για άλλη μια φορά γιατί προσέφυγε στη Δικαιοσύνη είπε ότι το έκανε «για να οριστεί το πραγματικό ποσό που οφείλω γιατί το κράτος με φορολογούσε, εγώ έχω επιστρέψει ένα μέρος μέσω της φορολογίας και γι΄αυτό ζήτησα τη βοήθεια της Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με την ίδια «το δικόγραφο ήταν στα χέρια της ΝΔ, γνώριζαν τη δικάσιμο, τα στοιχεία ήταν υπόψη τους γιατί η διαδρομή μου δεν επιτρέπει τίποτα πλην των πραγματικών δεδομένων».

«Αυτή η υποβάθμιση της πολιτικής ζωής με πόλεμο λάσπης αποπροσανατολίζει την πολιτική μάχη από τα προβλήματα της κοινωνίας» είπε.

Η επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Η απόφασή μου να κατέβω ως υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου προήλθε από τη διάθεσή μου να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στον τόπο μου και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

Λόγω της προσωπικής διαδρομής μου -και όσων αυτή σηματοδοτεί- δέχομαι τις τελευταίες δύο ημέρες πόλεμο από την παράταξη που βρίσκεται στην εξουσία και όργανά της. Αμέσως και δημόσια δήλωσα στους συμπολίτες μου ότι δεν έκανα καμία παράνομη ενέργεια. Και εξέθεσα τα πραγματικά περιστατικά γύρω από την υπόθεση της σύνταξης του αποβιώσαντος πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, για την οποία άλλωστε είμαι σε διαδικασία άμεσης και έννομης διευθέτησης με το Δημόσιο.

Η λάσπη ωστόσο εναντίον μου συνεχίζεται. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές. Για αυτό ενημέρωσα τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Δεν δέχομαι καμία σκιά στη διαδρομή μου, ούτε δέχομαι να γίνω αφορμή αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και υποβάθμισής της με πόλεμο λάσπης σε όποιον δεν μπορούν να μειώσουν αλλιώς. Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική εκ μέρους αυτών που ενορχήστρωσαν την εναντίον μου επίθεση.

Θα εξακολουθήσω να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Δωδεκάνησα.

Ευχαριστώ όλους όσους πιστεύουν σε εμένα και υποστήριξαν μέχρι σήμερα την υποψηφιότητά μου».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.