Γύρισαν στο «σπίτι» τους μετά από ένα χρόνο

featured image

Μόλις δώδεκα μήνες μετά τη μετακίνησή του στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Τζίτζι Μπουφόν θα φορέσει ξανά τη φανέλα της Γιουβέντους. Το gazzetta.gr θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές, που επέστρεψαν στις πρώην ομάδες τους, ένα χρόνο μετά την αποχώρησή τους.

Ίαν Ρας

Μέσα σε μία εξαετία είχε κατακτήσει τα πάντα με την Λίβερπουλ, όμως ο αποκλεισμός των αγγλικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, μετά την τραγωδία του Χέιζελ, αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για την παραμονή του Ουαλού στράικερ στο Άνφιλντ. Το 1986, υπέγραψε στη Γιουβέντους, όμως παρέμεινε στους «κόκκινους» για μια σεζόν, ως δανεικός. Το 1987, ο Ίαν Ρας έγινε κάτοικος Τορίνο, όμως τίποτα δεν ήταν ίδιο για εκείνον στην Ιταλία με τις δυνατές άμυνες. Από τα 30 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα, έπεσε στα επτά στο Καμπιονάτο. Ο ίδιος δεν προσαρμόστηκε ποτέ στη «Μεγάλη Κυρία» και το καλοκαίρι του 1988 επέστρεψε στην αγαπημένη του Λίβερπουλ, στην οποία αγωνίστηκε για οκτώ ακόμη χρόνια.

Λεονάρντο Μπονούτσι

Το 2010, σε ηλικία 23 ετών, πήγε στη Γιουβέντους και... εκτοξεύθηκε. Στα επόμενα επτά χρόνια κατέκτησε έξι πρωταθλήματα Ιταλίας και μαζί με τον Κιελίνι συνέθεσαν ένα από τα κορυφαία αμυντικά δίδυμα στην Ευρώπη. Ο ίδιος, το 2017, πήρε μια απόφαση-σοκ, καθώς δήλωσε πως ο κύκλος του στην ομάδα είχε κλείσει και ήθελε να ανοίξει μια νέα σελίδα στην καριέρα του. Έγινε ποδοσφαιριστής της Μίλαν, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν, όπως ο ίδιος θα περίμενε. Η ομάδα είχε για μία ακόμη χρονιά μέτρια πορεία, ενώ ο Μπονούτσι βρισκόταν στο «μάτι του κυκλώνα» για τις εμφανίσεις του. Στο τέλος της σεζόν, ο Ιταλός αμυντικός επέστρεψε στη Γιουβέντους, όμως υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από τους φίλους της «Μεγάλης Κυρίας». Όχι μόνο επειδή είχε... πουλήσει την ομάδα ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά και γιατί είχε πανηγυρίσει έξαλλα το γκολ που πέτυχε στο Τορίνο με τη Μίλαν, απέναντι στη Γιουβέντους.

Φιλίπε Λουίς

Είχε μόλις στεφθεί πρωταθλητής Ισπανίας με την Ατλέτικο Μαδρίτης και είχε αναδειχθεί ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς της La Liga. Το καλοκαίρι του 2014, η Τσέλσι είδε στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ τον αντικαταστάτη του Άσλεϊ Κόουλ, ο οποίος είχε μόλις αποχωρήσει από την ομάδα. Ωστόσο, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε διαφορετική άποψη, καθώς προτιμούσε για τη συγκεκριμένη θέση το δεξιοπόδαρο, Αθπιλικουέτα. Μετά από μόλις μία σεζόν στο Στάμφορντ Μπριτζ και λίγες συμμετοχές στη βασική ενδεκάδα, ο Φιλίπε Λουίς επέστρεψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Παουλίνιο

Το «ταξίδι» του στην Κίνα ξεκίνησε το 2015, όταν άφησε την Τότεναμ και πήρε μεταγραφή στην Γκουανγκτσού. Εκεί, αγωνίστηκε για μια διετία, ώσπου το καλοκαίρι του 2017 ήρθε η πρόταση της Μπαρτσελόνα. 40 εκατομμύρια ευρώ έδωσαν οι Καταλανοί για να αποκτήσουν τον Βραζιλιάνο μέσο, ο οποίος μπορεί να μην εξελίχθηκε σε βασικό μέλος της ενδεκάδας, όμως είχε μία σταθερή παρουσία στο rotation του Ερνέστο Βαλβέρδε, σημειώνοντας αρκετά και καθοριστικά γκολ. Μετά τη λήξη της σεζόν, η Γκουανγκτσού ενδιαφέρθηκε ξανά για τον Παουλίνιο (αρχικά ως δανεικό), με την Μπαρτσελόνα να λέει «ναι» στα 42 εκατομμύρια ευρώ και τον Βραζιλιάνο να επιστρέφει στην Κίνα, μετά από ένα χρόνο παρουσίας στη Βαρκελώνη.

Ντάνι Καρβαχάλ

Στα δέκα του ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης και στα 18 του βρέθηκε στη δεύτερη ομάδα του συλλόγου. Πριν καν προλάβει να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα με την πρώτη ομάδα, εμφανίστηκε η πρόταση της Λεβερκούζεν, με τον Ισπανό μπακ να γίνεται κάτοικος Γερμανίας το 2012, σε ηλικία 20 ετών. Η συμφωνία της «βασίλισσας» με τις «ασπιρίνες» προέβλεπε ρήτρα επιστροφής του ποδοσφαιριστή στο Μπερναμπέου, εφόσον το επιθυμούσε η Ρεάλ. Ο Ντάνι Καρβαχάλ έκανε μια εντυπωσιακή σεζόν στην Μπουντεσλίγκα (ήταν μέσα στους τρεις καλύτερους δεξιούς μπακ του πρωταθλήματος), που έμελλε να είναι και η μοναδική. Το καλοκαίρι του 2013, η Ρεάλ ενεργοποίησε τη ρήτρα απόκτησής του (6,5 εκατομμύρια ευρώ) και ο Ισπανός αμυντικός έγινε ξανά κάτοικος Μαδρίτης.

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.