Τάσος Πετρόπουλος: Η ΝΔ ετοιμάζεται να κάνει μεγάλο ριφιφί στο ασφαλιστικό

featured image

«Η ΝΔ ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο ριφιφί στο ασφαλιστικό σύστημα, μειώνοντας έσοδα από την κύρια σύνταξη πάνω από όλα, αλλά και από την επικουρική οριστικά», υποστήριξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm 97,8».

Σχετικά με τα ενημερωτικά σημειώματα, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι τα εκκαθαριστικά «δεν είναι ζήτημα δικής μας ιδιοτροπίας που δεν αποστέλλονται. Καθένας ξέρει τι χρήματα πήρε, περισσότερα ή λιγότερα. Δεν μπορούμε να γελάσουμε κανέναν». Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η καθυστέρηση αποστολής τους είναι απολύτως τεχνικό θέμα, καθώς η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) είναι επιφορτισμένη με πάρα πολλά θέματα που πρέπει να διευθετήσει, με ελάχιστο προσωπικό και περιορισμένα τεχνικά μέσα.

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι αυτές βρίσκονται σε μία εξέλιξη θετικότερης αντιμετώπισης και ταχύτερης έκδοσης. «Αν δείτε συγκριτικά στοιχεία ως προς το χρόνο έκδοσης για τις επικουρικές σε σχέση με το παρελθόν, δίνονται πιο γρήγορα τώρα», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Share on Google Plus

About admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου